Dr. Michael Laitman

A felső szint képlete: „Te + 1„

Kérdés:

A mi világunkban, ha információt akarok kapni valamiről, akkor valamit csinálnom kell, választhatok sok TV csatorna, rádióállomás és könyv között. Miért nem kaphatok  információt a spirituális világról,  hogy tudjam, hogyan viselkedjem. Végül is, engemet teljesen a Felső Világ vezérel.

Válaszom:

A probléma az, hogy Te csak a saját perspektívádat látod, és nem a felső szint perspektíváját. Az probléma az, hogy nem érzed, hogyan vezérel Téged a Felső Világ. Nem érzed a zsinórokat, amelyek mozgatnak Téged, mint egy bábut.

Lehetetlen érezni a Felső Szintet és irányítását, amig ki nem fejleszted azt az érzékedet, amivel felfogod őt. A Felső Szint Benned van, és ezért nem érzed. Meg kell próbálnod kapcsolódni a külső környezettel, mintha csak Te lennél.  Ezért van az, hogy abban az állapotban vagyunk hogy van érzésünk a többi ember felé, azok felé akik külvilágiak és idegenek számunkra. Az a rendeltetésünk, hogy megpróbáljunk kapcsolódni hozzájuk, mintha csak a részünk lennének.

Ha  Te a helyes környezetet választod, (a csoportot, lásd Baal HaSalam cikkét  a „Szabadság”-ot) annak érdekében, hogy létrehozz egy belső tulajdonságot, amellyel ugyananyyira érted a szomszédodat,  mint magadat, ( azt jelenti, hogy valaki közel van hozzád, mert ugyanaz a célja-éspedig, hogy elérkezzen a Teremtőhöz). Azután ezen a tulajdonságon keresztül megérezd a Felső Világot és a Teremtőt is, és az Ő irányítását feletted és az egész világ felett. Fel tudod fogni azokat a zsinórokat, amelyek Téged mozgatnak.

A Felső szint nem valahol feletted van. A Felső szint a Te következő szinted, „Te + 1”. Ma ez a szint  a Teremtő Hozzád képest, de holnap ez Te leszel, és akkor a Teremtő még magasabb szinten lesz.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.