Dr. Michael Laitman

Hogyan emelkedhetünk a Felső Szintre.

Kérdés:

Hogyan lehet megmagyarázni az összes dolgot, ami a világon történik?

Válaszom:

Mondjuk, hogy az Assiya világ Malchutjában vagyunk, és itt van az Assiya világ Yesod magasabb szintje. (Lásd Baal  HaSulam cikkét a „Bevezetés a Zohar Könyvében”.). Szóval minden, ami ezen a világon történik, az a Felső Szintről érkezik  hozzánk.

Felemelkedni erre a szintre azt jelenti, hogy egyenlővé válni vele, egyesülni vele, lenullázni magadat előtte, szeretni őt és hasonlóvá lenni vele. De hogyan tudsz egyesülni valakivel, akit utálsz? Nem tudsz! Más szóval, annak a feltétele, hogy felemelkedj a magasabb szomszédos szintre, hogy egyetérts mindennel, ami a szinteden(a világodban) történik, mert Te mindent a Felső Szinttől kapsz.

Feladatunk, hogy annuláljuk az egonkat, és teljes mértékben a Felső Szinthez tapadjunk. Elég, ha csak egy belső disszonanciád van, vagy egy fájdalomforrásod,- amelyek még mindig nem korrigált vágyak, (Klipot), amelyek az utadban állnak. Nem engedik, hogy a világ teles korrekcióját elvégezd. Ezek gyűlöleted egyetlen tárgyai, és Neked minden mást szeretned kell

Továbbá, a Klipot iránti gyűlöletedet pontosan kell irányítanod, és annak megértésén kell alapulnia, hogy ez az az elhagyott irányvonal, aminek a Teremtőtől kell Hozzád jönnie. Azt kell  akarnod, hogy kijavítsd a Klipotot, de nehogy megsemmisítsd őt.

Összefoglalva,  a  Vele való tapadás prerekvizitumainak  teljesen komformnak kell lenniük  a Felső Lénnyel.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,633 seconds.