Dr. Michael Laitman

A spirituális felemelkedés rendje

Kérdés:

Van egy bizonyos ima, vagy sok különféle imáról beszélünk?

Válaszom:

Az ima nem más, mint egy vágy melyet felemelünk, hogy az korrigálódjon. Mindazt mi felemeljük a Felső Szintre, vagy Parcufra, a Teremtőhöz, kérve, követelve a korrekciót.

A korrekció irányában tett kérések száma meghatározza az imák számát. Egy specifikus számú imáról beszélünk attól függően, hogy a személy minden egyes szinten milyen állapotokon megy keresztül.

Ezért volt az, hogy a Kabbalisták annak idején létre hozták az imakönyvet, melyet Szidur-nak hívunk, mely rendet, sorrendet jelent (például ahogy a dolgok egy deklarációban le vannak fektetve). Ily módon egy specifikus sorrendben vannak az imák leírva, annak megfelelően, hogyan vagyunk képesek mai világunkból a Végtelen Világba emelkedni, és hogyan megyünk keresztül a köztes állapotokon.

Mindez egy utasítások könyve. Amikor mi az imákat egymás után olvassuk, azok azt a sorrendet tükrözik, ahogy nekünk a Felső Szinthez kell fordulnunk annak érdekében, hogy korrigálódhassunk. Minden átváltozás csakis a Felső Szint hatása alatt jöhet kétre.

Minden napra meg van a specifikus sorrend (minden szfirának, vagy szintnek megfelelően), és ha végig akarunk menni a spirituális “napon”, akkor az imakönyv elmondja nekünk milyen sorrendben kell korrekció iránti kéréséeinket elmondanunk.

Amennyiben korrigáljuk magunkat a naptári hét hat “napja” (szintje) alatt, akkor másfajta imákhoz jutunk a Sabbat folyamán, és léteznek más speciális állapotok, szintek a fesztiválok alatt például.

Nagyon sok állapot van, és mindegyiknek meg van a maga imája, ami ezt jelenti, hogy azok a vágyak, melyek korrekció érdekében felemelkednek. Mindez azért van, mert változás áll be a Teremtővel való egybeolvadásos állapotunkban. Az imák soha nem fejeződnek be spirituális munkánk során.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,645 seconds.