Dr. Michael Laitman

A spirituális munkánk eredménye soha nem az amire számítunk

A mi feladatunk az, hogy elkezdjük korrekciónk munkáját, de nem kell aggódnunk annak befejezésével kapcsolatban. Ez nem jelenti azt, hogy a munkánkat abba kell hagyjuk menet közben, hanem inkább mindig úgy kell tekintsünk az eredményre, mint a lehető legjobb végkifejletre, mivel az a Teremtőtől érkezik hozzánk.

Csak úgy tűnik számunkra, hogy mi tudjuk hogyan kell mindennek kifejlődnie. De a valóságban hirtelen éppen az ellenkezője történik meg mindennek. Minket a Felső Fény és környezetünk befolyásol, és ezáltal mi magunk is változunk. Ezért van az, hogy mi úgy látjuk, hogy az a munka amibe belekezdtünk, hirtelen teljesen hibássá, rosszá változik. És akkor megint mindent újra kezdünk.

Ez a mi munkánk, saját magunk korrigálása, a “hibáink korrigálása”, melyet a Teremtő fejez be számunkra. Nekünk mindig az elejéről kell kezdenünk, kétségbeesés nélkül, azáltal, hogy megpróbálunk áttörést elérni a Teremtő felé (a bennünk megjelenő adakozás tulajdonsága irányában).

Minden erőfeszítést meg kell tennünk, hogy befejezzük cselekedetünket, még akkor is, ha az eredmény teljesen más lesz, mint amire számítottunk. Ezért kell átmennünk ilyen sok változáson a spirituális munkánk során.

A tény az, hogy nem is tudjuk mi kell, hogy munkánk eredménye legyen. Nem tudjuk mi az adakozás tulajdonsága, és ezért nincs fogalmunk sem arról mi lesz bármilyen lépésünk eredménye. Amennyiben erőfeszítéseink eredménye ellenkezik azzal, mint amire számítottunk, az lehet, hogy éppenséggel egy jó jel, és azt jelzi, hogy közelebb kerültünk az igazsághoz.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.