Dr. Michael Laitman

A Kabbala a Teremtés operációs rendszere

A Kabbala tudománya nem csak a teljes valóság leírása, hanem inkább az a teljes valóság operációs rendszere, utasítások a teremtmények számára, hogy hogyan használják ezt a teljes valóságot.

Ez a program olyan módon van megírva, hogy az önmagában a teljes valóságot jelenti. Amikor mi Kabbalisztikus írásokat olvasunk, vagy amikor azokról beszélünk, és azokról gondolkodunk és érezzük őket, akkor akaratlanul is magunkba szívjuk a Fényt a még kiforratlan edényünkben, vágyunkban. A Fény alakítja, formázza ezt a vágyat, ezáltal minket egy új valósághoz vezetve.

Meg kell értsük, hogy a Kabbala tudománya magában foglal mindent, az anyagot (a vágy, vagy teremtés) és a Fényt (a Teremtő). Valójában a Teremtő héberül úgy van írva, hogy Bo-Re, ami azt jelenti, hogy “jöjj és láss”, azaz Ő az, ami a teremtmények felfogó edényében megjelenik.

Ez (a Kabbala) a Teremtés olyan programja, mely magában foglalja a teljes teremtést elejétől végéig, magában foglalva mindent amit képesek vagyunk felfogni, érzékelni, együttesen azzal az alapvető, eredeti erővel mely minket teremtett és továbbra is mindent irányít. Semmi nincs, amit ez a tudomány ne foglalna magába. Definíció alapján azt gondoljuk, hogy a tudomány általában a teremtés egyik részének, és annak tulajdonságainak a leírása.

Azonban a Kabbala az nem egy leírás. Annak betűi maguk az érzékelés edényei. Azok a cselekedetek, melyekről a Kabbala tudománya beszél azok aktuális cselekedetek, és ha képesek lennénk azokat a sorokat úgy olvasni, ahogy azok megíródtak, azonnal végrehajtottuk volna ezeket a cselekedeteket az olvasás alatt. A valóságban a vágyunkon belül olvasunk, és a vágyunk elvégezte volna a cselekedetet azonnal, és szinkronban a szöveg olvasásával.

A Kabbala tudománya az aktuális megvalósítása a valóság minden anyagának, és nem szimplán a teremtés szerkezetének és működésének a leírása. A Kabbala tudománya önmagában mozgásba hozza a teljes valóságot. A Kabbalisták olyanok számára írják a könyveiket, akik már rendelkeznek anti-egoisztikus szűrővel élvezetek megszerzése iránti vágyaik felett, és képesek azonnal véghez vinni tetteiket.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,230 seconds.