Dr. Michael Laitman

A Kabbala lehetővé teszi, hogy tudományosan kutassuk a teljes Teremtést

A Kabbala az egy tudomány, és a Kabbalisták tudósok, akik valóságosan felfedezhetik az elrejtett Felső Világot, és az Egységes Erőt a Teremtőt. A felfedezés azzal kezdődik, hogy a személy megváltoztatja természetét, azt a Felső Világ természetéhez igazítva.

Voltak olyan Kabbalisták akik felfedezték az Acilut, Berija, Jecira és Asszija Világjainak rejtettségét (Cimcum Alef és Cimcum Bet), és még az Adam Kadmon és Ein Sof világait is, együtt az egységes irányítással, a három vonalat és így tovább. Minden Kabbalista korrekciójának megfelelően érte el a felfedezést.

De mindaddig, amíg a lelkek finomak (nem túl önzőek), a Kabbalisták képtelenek felfedezni túl sokat, mivel nem áll rendelkezésük elég nagy eszköz. A Visszavert Fény (or Hozer) az gyenge, és nem képes nagy magasságokba emelkedni. Ennél fogva a múltbéli Kabbalisták a teremtést általánosságban, részletek nélkül fedezték fel.

Ahogy az idő haladt előre, és a lelkek sok reinkarnáción mentek keresztül, és minél több önzőséget (Aviut) és vágyakat gyűjtöttek magukba. Ezáltal képessé váltak arra, hogy korruptabb anyaggal kezdjenek el dolgozni, aminek segítségével mélyebbre hatolhattak a teremtés anyagába, a Teremtő munkájába (Avodat HaSem).

Ez a kutatás hasonló más tudományok kutatásához. Azonban a külső tudományok külső tudást és megértést adnak, azaz, csak ezzel a világgal kapcsolatosak. Mindez nem képes minket megváltoztatni. A Kabbala ezzel szemben magasabb értelmet és érzékelést ad nekünk, a személyt saját magát korrigálva. Ezért találjuk meg útunkat az új világba. Mindez azért történik, mivel mi megváltozunk, és ezáltal a világ is változik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,629 seconds.