Dr. Michael Laitman

A Kabbala megtanítja nekünk hogyan kapjunk annak érdekében, hogy adakozzunk

Kérdés:

Hogyan képes a megszerzés iránti vágy az adakozás formáját magára venni?

Válaszom:

A megszerzés iránti vágyamon belül csak megszerezni vagyok képes, és nem vagyok képes adni bárkinek is. Én nem vagyok az örömnek, vagy a Fénynek a forrása, mivel csak a Teremtő az aki adakozni képes, mivel Ő rendelkezik a Fénnyel. Azonban azáltal, hogy Őtőle kapok, aki szeret engem, annak érdekében, hogy ezáltal örömet okozzak Neki, ezáltal én is adakozóvá válhatok! A megszerzés cselekedete nem változik, mivel én, a megteremtett lény csakis megszerezni vagyok képes. Én csakis a megfelelő szándékot adom hozzá élvezetemhez, és ez képessé tesz arra, hogy valaki mást töltsek meg örömmel.

Azonban a kölcsönös szeretet köteléke segít nekem abban, hogy a megszerzés élvezetét a más érdekében történő adakozás eszközévé változtassam. Ez olyan, mint a vendég aki annak érdekében fogyasztja el a házigazda által adott vacsorát, hogy a házigazdának örömet okozzon. A másik vágya válik fontossá számomra, és ezáltal annak érdekében kapok élvezetet, hogy a másikat tegyem boldoggá.

Ez az amit a Kabbala megtanít nekünk: hogyan szerezzünk meg annak érdekében, hogy adakozzunk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.