Dr. Michael Laitman

Az igazi élvezet a feltétel nélküli adakozásból jön

A Teremtő azt akarja a teremtéstől, hogy hasonló legyen Hozzá, ugyanúgy örök és tökéletes. Ezért robbanásszerűen  bele ülteti a feltétel nélküli adakozás tulajdonságát, hogy ez is a teremtés tulajdonsága legyen. A Felső Világ  megtörése okán, egy kicsi kis egoistának születtünk erre a világra. De fejlődésünk hatására a feltétel nélküli adakozás elkezd feltárulni bennünk.

Főleg a mi generációnkban, amikor is az emberiség eljutott a lehető legnagyobb egoizmusra, felfedezzük ennek ürességét. Ezért van , hogy oly sok ember depressziós. De hirtelen, pontosan ebben a szituációban, mintha a Fény sugara betörne a sötét királyságba, megtaláljuk az utat a Felső Világba.

Mintha egy új vágy töltene el minket , ami reményt ébreszt bennünk. A mi generációnkban már sok  ember érzi  ezt a pluszt a szokásos egoizmuson túl, ami sok évezreden keresztül fejlődött ki bennünk.

Az előző generációkban ez a kis szikra, amit a „szív pontjának” nevezünk,  a csirája egy altruista szándéknak, ébresztette fel azokat a speciális kiválasztott embereket, akik Kabbalisták lettek. De manapság már emberek milliói érzik ezt az új minőséget, ami felébredt bennük. Ez viszi őket előre, és az a kérés , hogy felfogjuk ezt. Régebben, minket az egoizmus mozgatott, de most már az egoizmusban semmi olyan értékest nem találunk, ami hajtson minket az életben.

Az új vágy életbe lépése egy kérdéssel kezdődik: „Mi az értelme az életünknek?,” Ürességet érzünk, és azt látjuk, lehetetlen több  beteljesüléshez egoista módon jutni. De van egy másik oldala is a kérdésnek:” Honnan kaphatok  élveztet?”. Az ellenkező kérdés: „Kinek tudok élvezetet nyújtani  én?” Ez az,  amikor az ember szükségét kezdi érezni a feltétel nélküli adakozásnak. Úgy érzi, hogy teljes kielégülést találhat ebben!

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,610 seconds.