Dr. Michael Laitman

Hasonlóan hangzó dolgok ellentétesek lehetnek.

Kérdés:

A Kabbala a feltétel nélküli adakozásról és az egyesülésről beszél. Nem hasonlít-e ez ahhoz a kommunizmushoz, amitől az emberek rettegnek?

Válaszom:

A kommunizmus eszméje önmagában nem volt rossz. De a fő problémája az volt, hogy nem volt eszköze az emberi természet megváltoztatására. Ez megtörtént szovjet Oroszországban csakúgy, mint az izraeli kibucokban. Nem voltak birtokában a helyes módszernek.

A Kabbalista is ugyanazokat a szavakat használja és ugyanaz a célja. De a kommunisták szekulárisok (világiak),  amíg a Kabbala a Teremtőről beszél. Mégis ettől még ez is irreleváns, hisz a Teremtő természete is altruista és a teremtés is egy személy, aki kielégülésre vágyik. Ez minden. A Kabbala és a kommunizmus közötti alapvető különbség másban van. Hogy tud az emberiség komplett egoizmusa olyanná válni, hogy az emberek kezdjék szeretni a szomszédukat.

Hát a szocialistáknak hogy lenne lehetőségük megváltoztatni egoista természetüket. Minden hatalom és módszer a mi világunkon képtelen megváltoztatni az ember egoista természetét, hisz az egész világ maga is egoista. Minden emberi vágy, tevékenység és gondolat abszolút egoista, és ezért a világnak magának nincs ereje ahhoz, hogy képes legyen kijavítani minket.

Ha egy pont a szívben, a feltétel nélküli adakozás egy embriója felmerül egy személyben, meg tudja változtatni magát, és a Kabbala korrekciós módszerével elérheti az adakozás minőségét. Ez lehetővé teszi neki, hogy egyesüljön más lelkekkel, és az egyesülésen belül fel fogja tárni a Felső Erőt, aki létre hozta őt, a Teremtőt.

Szocializmus, kommunizmus és más módszerek olyasmiről beszélnek, amelyek hasonlóak a Kabbalához. Mindazonáltal, az egyetlen mód ahhoz, hogy az egyesülést realizáljuk és felfedjük a Felső Formát (ami spirituális és örök) egy külső erő, a Teremtő segítsége kell.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.