Dr. Michael Laitman

Az egyetlen esélyünk a felemelkedésre az, hogy hozzátapadunk a Felső Szinthez

Az egyetlen módja annak, hogy generációnk elérje a teremtés célját az azáltal lehetséges, hogy azt a módszert használjuk, melyet Báál HaSzulam teremtett meg számunkra. Tanulnunk kell és magunkba kell szívjuk amit ő mondott, anélkül, hogy könyveinek a tartalmához tapadnánk, inkább ahelyett az ő “lelkületét” megszerezve, és ahhoz tapadva, mint ahogy egy gyermek megpróbál a felnőtthöz csatlakozni.

A gyermek nem érti a felnőttet, és nem érti, hogy a dolgokat miért egy bizonyos módon csinálja. A gyerek csak “rácsimpaszkodik” a felnőttre, hozzá tartozik, és így válik sikeressé. Ez a módja annak is, ahogy a Felső Szint az alsóhoz kapcsolódik. Eggyé kell válnunk mindennel, amit a Felső Szint ad nekünk azáltal, hogy az Ő nagyságát magasztosítjuk saját önzőségünk ellenére.

Minden tulajdonságunkat harmóniába kell hozzuk a Felső Szinttel. Ezt hívjuk annak, hogy “a Felső Szintet szolgáljuk”. Azáltal, hogy ezt tesszük, felemelkedünk, és felfedezzük az Ő szintjét. Nincs más módja annak, hogy az alsó szintről a Felső Szintre emelkedjünk, mint hogy a Felső Szint AHAP-jába olvadunk.

“A Felső Szinttel való egybeolvadás” azt jelenti, hogy az Ő lelkületét, gondolatait, és preferenciáit próbáljuk felfedezni, meg azt, hogy mi fontos Számára, hogyan érzékeli Ő a spiritualitást, hogyan gondolkozik, és mi az Ő hozzáállása. Mindezt azokon a külső jeleken keresztül vagyunk képesek meglátni amelyek a Felső Szint megjelenésével tűnnek elő számunkra.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.