Dr. Michael Laitman

Nincsenek kiskapuk a spiritualitásban

Kérdés:

Amennyiben megismerném ezt az egész világot, akkor képes lennék a világ összes pénzét megkeresni, és mindazt a Kabbala terjesztésére használni az egész emberiség számára. Ennek eredményeképpen az egész világ elérné a spiritualitást beleértve engem is. Mindebből az következik, hogy én képes lehetek a tudást vagy gazdagságot arra használni, hogy elérjem a spiritualitást?

Válaszom:

Még akkor is ha az egész világ elérné a spiritualitást, ön akkor sem érné azt el velük együtt. Önnek is erőfeszítést kellene tennie a lelke gyökerének megfelelően, hogy azt korrigálja, másképpen nem lenne képes megszerezni az érzékszervet (edényt, Kli-t) hogy érzékelhesse a spiritualitást. A spiritualitást lehetetlen bárkinek is tálcán felszolgálni.

Még akkor is ha valaki korrigálja saját magát, és önt magával viszi a spiritualitásba, akkor ön továbbra is csak egy kis pont maradna a többiek között, anélkül, hogy bármit is képes lenne érezni. Végül is már most is a spirituális világban vagyunk, a Végtelen Világgal körbevéve, de nem érezzük azt, mivel nincsen meg az eszközünk mindehhez.

Az egyetlen személy aki kifejleszthet minket az saját magunk. Ez a fejlődés csakis a Felső Fény hatására jöhet létre a mi iránta történő aspirációjának megfelelően. Csak az ütközet a Fény és a vágy között, a Fény kilépései és belépései teszik lehetővé számunkra hogy azt érezzük. Ki más tehetné mindezt meg, ha nem mi magunk?

Természetesen amennyiben mi adakozunk mások számára azáltal, hogy részt veszünk a Kabbala terjesztésében az segít minket. De erőfeszítéseink szükségesek. A spiritualitást nem pénzzel, hanem egyéni munkával szerezzük meg. Hogyan másként lennénk képesek a spiritualitást érzékelni? Éhesnek kell lennünk arra, és ezt az éhséget növelnünk kell magunkban – az éhséget az adakozás, a másokkal való kapcsolat, a Teremtővel való összeolvadás irányában. Azt hisszük, hogy majd valaki csak felemel minket, és magával visz minket mint egy bőröndöt?

Akár most megszerezhetjük a spiritualitást! A Végtelen Világ körülöttünk van, tehát mi az ami akadályoz minket? Csakis a vágy hiánya, semmi más.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,995 seconds.