Dr. Michael Laitman

A Kabbala könyvek jelentik a buffert a materiális és spirituális világok között

Fel kell emelkedjünk abból a világból ahol most létezünk, a Felső Világba. Ez az egyetlen célja világunknak. Azok az emberek akik felfedezték a Felső Világba vezető utat, azok a Kabbalisták, Adam HaRishon-tól kezdődően. Felfedezték, hogy csak a Felső Fény képes minket a spirituális világba felhúzni, és segíteni minket korrekciónk elvégzésében. Csakis a Felső Fény képes korrigálni minket, és felemelni minket a spirituális szinteken keresztül.

Mi úgy vagyunk képesek ezt a Fényt magunkra vonni, hogy rendszeréhez tartozunk. Jelenleg mi nem tartozunk hozzá, mivel természetünk ellentétes a Fényével. A mi természetünk megszerzés, míg a rendszer adakozásból áll.

Annak érdekében, hogy magunkra vonjuk a korrekció Fényét, egy adaptor lett kialakítva, vagy egy buffer a két rendszer között. Ez a buffer a Kabbala könyveket jelenti, melyek minket a könyveket író Kabbalisták lelkeivel összeköt. Amikor mi ezeket a könyveket a “materiális” szemünkkel olvassuk, tudattalanul is összekapcsoljuk lelkünket (vagy a bennünk létező lélek embrióját) a szerző lelkéhez, és azon a lelken keresztül megkapjuk az illuminációt.

Néhány Kabbalista a többi Kabbalistának írta könyveit, leírva a Felső Rendszert annak érdekében, hogy tökéletesítsék megértésüket, és elégedettséget okozzanak a Teremtőnek, vagy annak érdekében, hogy felkészítsék a Felső Világot a később felszálló lelkek elfogadására. Más Kabbalisták a mi számunkra írtak, azok számára akik a jelenlegi világunkban léteznek, de ehhez négy különböző nyelvezetet használtak.

Ezek közül három nyelvezet – a Mikra, a Halaha, és az Aggadah nyelvezete nem teszi lehetővé hogy a Felső Szinthez tapadjunk, hacsak nem rendelkezünk egy különlegesen kifinomult lélekkel, és nem valami különleges időben élünk. Azonban az egyetlen nyelvezet, mely a mi generációnk számára készült, az a Kabbala. Csak ez képes segíteni nekünk a Körbevevő Fény vonzásában és felemelkedésünkben.

Ezentúl, az összes Kabbalista közül, akik a Kabbala nyelvezetében írtak, mi megkülönböztetjük az Ari-t és Báál HaSzulamot. Az ő általuk használt nyelvezet a legalkamasabb számunkra annak érdekében, hogy megtaláljuk kapcsolatunkat a Felső Szinttel. Az ő szövegeik érik el a legerősebb hatást rajtunk, mikvel a Körbevevő Fény mely könyveikből származik az a legalkamasabb lelkeink számára. Szóval az összes szent könyv közül, azok melyek leginkább alkalmasabbak, azok a Báál HaSzulam könyvei, aki a Kabbalát a mi lelkeinkre szabta.

Mindezek mellett létezik a Zohár könyve, ami abszolút különleges. Igazából az nem is könyv, hanem egy eszköz, melyet Báál HaSzulam kommentárjával együtt használhatunk, aki azt specifikusan nekünk írta. Ezek mellett a könyvek mellett, mi semmilyen más szent könyvvel nem vagyunk képesek kapcsolatot létesíteni. Annak ellenére, hogy azok szentek (ami azt jelenti, hogy a Felső Világról szólnak), nem képesek nekünk segíteni abban, hogy lelkünket korrigáljuk, és realizáljuk létezésünk célját.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,614 seconds.