Dr. Michael Laitman

Készülj fel a Teremtőhöz való közeledésre

A Teremtő az univerzum mindenütt érvényes törvénye. Amikor korrekcióra törekszünk, nem valakihez fordulunk, hanem a vágyunkat készítjük fel arra, hogy megváltozzon az egoista kapni vágyásáról az altruista adakozási vágyra.

Rögtön, hogy vágyunk rá, a változás bekövetkezik. Ez a Teremtő hatására következik be, az univerzum általános törvényének hatására, ami azonnal hat  a vágyunkra. A Teremtő az az adakozás és szeretet spirituális mezeje, amerre mozdulunk, ahogy a vágy változik bennünk. A Teremtő pedig hozzánk viszonyítva ennek a mezőnek egy specifikus pontján van. Kezdetben mi az ellenkező oldalon vagyunk, azaz a legkülső körén  ennek a mezőnek, amiről azt mondjuk, hogy ő „ez a világ”.

Amennyire mi  közelebb mozgunk a középponthoz, a Teremtő  adakozásra és szeretetre irányuló tulajdonságai felé, és azt váltjuk ki, hogy ez a mező befolyásoljon minket, és legyen képes megmozdítani. Láthatjuk, hogy a Teremtő nem szeszélyből működik, és nincs semmi okunk rá, hogy különleges elbánást várjunk Tőle.

A mi szempontunkból nézve, a gravitáció törvényének hatása a testemre nem változik. Ugyanúgy, ha a spirituális törvényeket követjük, akkor beléphetünk a spirituális világba, ha nem, akkor kívül maradunk.

Nem kell védekezni és értelmetlenül bolondozni és hízelegni a Teremtőnek.  A Teremtő az egy erő, és a legbenső vágyaimat olvassa, nem pedig a szavaimat hallgatja. Égészen addig megyek el, hogy megfeleljek ennek az erőnek.

A Kabbala tudománya a spirituális világ törvényeit vizsgálja. Ez spirituális fizika és nem líra. Mi a Természetben létezünk, a Teremtő is a Természet, és az Ő törvényei a Természet törvényei.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.