Dr. Michael Laitman

Csak a Te szemeid fognak látni.

Két kérdét kaptam az ember belső spirituális fejlődésével kapcsolatban.

Kérdés:

Ki alkotja meg a spirituális tulajdonságokat bennem?Én magam csinálom, vagy a Teremtő csinálja bennem?

Válaszom:

A spirituális úton az ember folyamatosan  a valóság új rétegeit fedezi fel, és fokozatosan egy egyedi rendszer alakul ki előtte. Ez egy nagyszerű mechanizmus, ami a teremtés alatt az összes atomot és molekulát irányítja. Ez a mechanizmus a kapcsolatokat is irányítja, és azt, hogy milyen változások mennek végbe benne..

Nem tudjuk, hogy milyen következményeket találunk spirituális kutatásunk során,  de a mi feladatunk az, hogy  megismerjük a Teremtőt a cselekedetein keresztül..

Kérdés: Lehetséges-e a következő két szempontot kombinálni? „Nincs semmi a Teremtőn kívül”és “ Nincs semmi rajtam kívül?”

Válaszom: Nem kezelhető ez az ellentmondás a nyelvünkben, az érzéseinkben és az eszünkben.

Ha azt érzed, hogy egy kicsit magasabbra emelkedtél, mint ennek a világnak a szintje, és az időről és a térről való prekoncepcióid eltűnnek, egy teljesen új koncepció fog keletkezni az agyadban. Mindazonáltal még a spirituális percepcióban is be vagyunk határolva a BYA világ  előírásai által.

Egy személy képes lehet arra, hogy magasabbra emelkedjék, de nem képes arra, hogy leírja , hogy mit fedezett fel ott, mert ott nincsenek betűk, szavak vagy hangok, amelyekkel leírhatná azt.  Ez azért van, mert a mi teljes percepciónk kontrasztokra épül, például fénylő és sötét , jó és ördögi A BYA világ felett, mindazonáltal jó és ördögi egybe olvadnak. De ez olyasmi, amit nem tudunk leírni.

Ezért azután bár van válasz a kérdésedre, de lehetetlen azt kifejezni. Szóval hogyan találhatod meg a választ?  Emelkedj fel, és az feltárul előtted. Írva vagon: Csak a te szemed fog látni, és nem  mások szemei .

( A „Bölcs szava” könyv bevezetésének leckéjéből 2009 jun 11)

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,621 seconds.