Dr. Michael Laitman

Módszer a spirituális létrán való felmászásra

Minden a Direkt Fény négy állapotának kiterjesztésében történt, a kezdeti HaVaYaH ban , ahogy írva van, „Én nem változtattam meg a HaVaYaH-ot”  Ez a modell tartalmaz minden erőt, vágyat és Fényt és innen számítva fejlődnek a létra fokai,  a világok, rejtélyek, Partzufim, and Sefirot,  az összes élettelen, növényi, állati és emberi szinten

Az egész HaVaYaH reveláció a teremtett lény belsejének érzéseiben jelentkezik saját maga megvalósításában. A HaVaYaH fejlődésének és revelációjának minden foka, az ego folyamatosan növekvő percepciója,  a következő részletekkel rendelkezik, mint a kezdeti  HaVaYaH a végtelenség  Malchutjában..

A különbség a szintek között csak a dolgok  „durvaságában” van, amelyek egyre kevésbé lesznek spirituálisak, és lesüllyednek. Mindazonáltal ugyanaddig a kiterjedésig  egyre magától értetődőbbek

A szintek egyre távolodnak a  Fénytől,  mivel az élvezet utáni vágy egyre inkább feltárul, amíg a legalsó szintet, a mi világunkat el nem éri. Mindazonáltal  az egész világ, minden foka a végtelenség Malchutjának felel meg a mi világunkban, Mind ugyanazokat a részleteket tartalmazza kivétel nélkül. amelyek össze vannak kötve egymással és egyik a másik alatt létezik Ezért van alkalmunk arra, hogy az állapotunkból egy magasabba emelkedjünk.

Az alsó szint képtelen hogy a Felső Szintet megértse, egész addig, amíg el nem érjük ezt a szintet.( Éppenséggel ezért nem kell megítélnünk mást, amíg nem ugyanabban a cipőben járunk, minden személy a másikat a saját egoizmusának megfelelően ítéli meg.). Mindazonáltal, ha arra törekszünk , hogy hasonlóak legyünk a Felső Lénnyel, és el tudjuk képzelni magunknak, Olyanok vagyunk, mint a gyerekek, akik felnőttek akarnak lenni. És az, hogy hogyan buzdítjuk  Ohr Makif –ot( A korrigáló Fényt), hogy feltáruljon a Felső Fény nekünk.

Ezért, amikor magunkat jobban adakozónak képzeljük, mint amilyenek most vagyunk, akkor aztán buzdítjuk a Fényt egy magasabb szintre. Elérjük, hogy a magasabb szint  közelebb kerül hozzánk,és a  magasabb szintre emelkedik.

Minden szint párhuzamosan és egy időben létezik, és a természetük csak abban különbözik ami azt illeti, hogy mekkora az adakozási szándék. Ezért mindig van alkalmunk arra, hogy magasabb szintre emelkedjünk. Ez a Teremtő feltárulásának teljes  módszere, a Kabbala tudománya.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.