Dr. Michael Laitman

Rejtett kapcsolatok kutatása a Zohar könyvével kapcsolatban.

Kérdés:

Ön elmagyarázta, hogy amíg a Zohar könyvét olvasom olyan  erőket kell találnom, amelyek énbennem vannak leírva.  De hogyan tehetem ezt meg, ha nem tudom, hogy a „cseléd lány”, a „ház asszonya”, „feleség”, „férj” és egyéb szavak mit jelentenek spirituális értelemben.

Válaszom:

Mi a szavak egyszerű jelentésével kezdjük, amit azok a korporális világban jelentenek Amíg a Zohar könyve el van rejtve előttünk, addig a mi spirituális tanítónk lehet. Mindenki képes felidézni az alapvető materiális képeket és akciókat, felhasználva ezen koncepciók előzetes megértését. Eközben a Zohar könyve felemel minket a testiség fölé, és átvisz minket a spirituális tartományba.

Mi képtelenek vagyunk  megérteni, hogy a kapcsolat a Felső Világ és a materiális világunk között a Zohar szerzői által lett megalkotva, Shimon rabbi és tézisei által. Ők képesek voltak kapcsolatot teremteni a két világ között, és a mi szerepünk az, hogy a Felső világot azon koncepciókon keresztül lássuk, amit már megértettünk.  Mindazonáltal nekünk komoly erőfeszítéseket kell tennünk, hogy ez megtörténjen, hogy lássuk a spirituális világot a mindennapi szavak mögött, amik a mi világunkhoz tartoznak

Ez az, amit „csodának” hívunk  (Sgula).Nem tudjuk, hogy a rendszer hogy működik, hogy összekössön minket a Felső világgal, és nem értjük a különbséget, amit képzelünk, és annak aktuális spirituális jelentése között, amit olvasunk

Kérdés folytatása:

Magamnak kell keresnem ezt az összeköttetést?

Válaszom:

Keresned kell létezésed igazi állapotát, és keményen kell próbálnod, hogy érezd a Felső világot, mint ahogy gyerek megpróbál felnőtt lenni. Játszd ezt a játékot azon szabályok szerint, amit a Kabbalisták adtak neked, – és sikerülni fog.

Bár mi a Zohar könyvének” képeit úgy vizualizáljuk, mint materiális dolgok,  és képtelenek vagyunk megszabadítani magunkat  ezektől az asszociációktól , szintén képtelnek vagyunk megérteni, hogy ezek a képek mit jelentenek a spirituális világban,.Mégis az erőfeszítésünk, hogy megértsük ezt, esetlegesen elvezethet a spiritualitás megérzéséhez.

Zohar Könyv szerzői alkottak egy rendszert, amelyik a materiális síkon kapcsolódjon össze velünk, amely transzformálja a mi „gyerek szerű” erőfeszítésünket a létezés egy tiszta állapotába.  Ez az ami a Zohar könyvét olyan nagyszerűvé és egyedivé teszi

(a 2009-i  „ Nyítás a Zoharra Című Tv programmból)

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.