Dr. Michael Laitman

A lelkem edénye mások vágyaiból áll

Kérdés:

Hogyan kerül át mások szeretete a Teremtő szeretetébe?

Válaszom:

Nincs ilyen átvitel. A Teremtő szeretete nem vet véget mások szeretetének, ez csak az, hogy a kapcsolatok rendszere az összes vágy között az univerzumban, feltárul előttem és bennem.

De ez a rendszer én is vagyok. A „ másik” koncepció: abbamarad „Kívülinek” lenni, és felfedezzük, mint „belülit” , mint az én részemet.  A Végtelen Világában mi mind egy magányos vágy voltunk, amely aztán lemerült a spirituális fokozat mentén, mivel a vágyak el lettek távolítva egymástól Ez az ahogy ma minden ember érez a világon.

Azt gondoljuk, hogy különbözünk és távol is vagyunk egymástól. De mivel én korrigálom magamat az egyesülés irányába, felfedezem az igazságot, hogy mi mind egy rendszer részei vagyunk. És a tény, hogy én külön választva láttam magunkat, ez egyszerűen egy hiba volt részemről. Tudattalanból újjászülettem tudatosba, és figyelem fókuszába az mint egész került Egyáltalán nem más a változás mint az, hogy nézetem, az attitüdöm, és az észlelésem lett azzá, hogy nincs „én” csak „mi”.

„ A többiek az én részem”, ez nem más, mint öntelt retorika. Ahogy kikapaszkodom jelen önvalómból, Felfedezem, hogy a lelkem létezik minden külső vágyban.  Mindenek felett, a lélek rajtam kívül él, mivel a lélek az „mások” vágya, és ezen vágyakon belül felfedezem, a spirituális ént, és az örökös státuszomat.

Jelenleg az egom észlelése imaginárius; egy csalás. Mindazonáltal, amikor felfedezem a vágyat a másikban, hirtelen felfogom, hogy ezek a vágyak az enyémek, és hogy Ők az én lelkem. Amíg azelőtt engem, mint egy „mozit” látattak, megmutatva nekem, hogy én egy testben létezem, amiről gondoskodnom kell.

Ebből következik, hogy az igazi vágyak rajtam kívül vannak. Ő képezik a lelkem edényét és a Fényt, ami megtölti őket, a lélek Fényét,  ez a Teremtőt.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,174 seconds.