Dr. Michael Laitman

A szívben lévő pont az életeink viszonyítási pontja

Kérdés:

Én teljesen az élvezet vágyából állok. I consist wholly of the desire to enjoy. Akkor ki az aki bennem megfigyeli a vágy csavarodását és fordulását oldalról?

Válaszom:

Valóban, ha én az élvezet vágya vagyok, csak a különböző megnyilvánulások intenzitását tudom összehasonlítani.

Mindazonáltal, ha van „egy pont a szívemben” , a lelkem embriója, a Teremtő része Felülről, az adakozás vágyának egy kis részecskéje, egy szemernyi igazság  – ez pontosan azon pont ellen van,  mait felbecsülni és rendszerezni akarok, minden másnál jobban. És akkor azt fogom találni, hogy nem vagyok képes egyetérteni azzal, aminek semmi kapcsolata nincs vele..

Az ember  egy ponttal a szívében érkezik a Kabbalához, amelyik az egész életnek a viszonyítási pontjává válik. Ő többé nem merül bele az egoista vágy összehasonlító számításaiba, sohasem törekszik maximum profitra, ami a pénzt, hírnevet, hatalmat és a világ egyéb „áldásait” illeti. Nem, most ő mindent ellenőriz  az igazság szempontjából. -ez az a spirituális pont, ami felébredt benne,

Ez egy új szintre vezet, amely új elvárásokat hoz. Mindenek felett most ő úgy érzi, hogy a Kabbala módszerei nélkül nem tudja fejleszteni ezt a pontot, és minden egyebet magában foglalni. Ez  mospont az ő próbaköve lesz és irányadó mértéke, amin keresztül a vágyai kiértékelődnek.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,678 seconds.