Dr. Michael Laitman

A spirituális megértés soha nem vész el

Kérdés:

Amikor a személy elkezdi tanulni a Kabbala tudományát, és képes megérteni a spiritualitást, és után néhány évvel meghal, akkor ismét vissza kell jönnie erre a világra, és ismét szenvednie kell annak érdekében, hogy újra megkérdezze a kérdést: “Mi az életem értelme?” És akkor újra el kell kezdenie ugyanezt a munkát újra és újra annak érdekében, hogy átlépjen a Machsom-on, és onnan tovább haladjon?

Válaszom:

Nos, te mond el nekem: minden egyes alkalommal, amikor az embernek életében valami új tanulási tapasztalaton kell keresztül mennie, nem kell ugyancsak “meghalnia”, és “visszatérnie” annak érdekében, hogy megkérdezze: “Mi az életem értelme?”. Valójában minden egyes alkalommal amikor valami új lépést teszünk éetünkben, a személynek meg kell kérdeznie magától: “Mi az életem értelme? Mit is csinálok én itt, miért, és hogyan?”

Amennyiben a személy egy valóban spirituális cselekedetet végez, akkor mindig nulláról kezd, mintha a személy meghalna. Ebben az értelemben nem jelent nagy különbséget, vajon fizikai testünk életben marad vagy sem. A fizikai testünk halála azt jelzi, hogy a személynek ki kell cserélnie ezt a legalacsonyabb megszerzés iránti vágyát, azt a szintet mely azt okozza, hogy ezt a földi testet és a materiális életet érezzük.

A közös teremtett vágy legalacsonyabb szintjén a személy Parcuf-ját mint fizikai teste kapja meg, és a világnak ezt a szintjét érzékeli. Ez a szint soha nem változik, és el kell, hogy kísérje a személyt a korrekciós folyamatának teljes ideje alatt, egészen a teljes korrekcióig.

A materiális szint mellett a személy ugyancsak megkapja a spirituális szinteket, ahogy azokon keresztül emelkedik. De időnként a aszemélynek ki kell cserélnie a legalacsonyabb szintet (fizikai testét) amely azt jelenti, hogy meg kell halnia és újjászületnie.

Azonban a legalacsonyabb szint kicserélése nem jelenti azt, hogy a személynek újra kell kezdenie spirituális útját a legelejéről. Ez csak azt jelenti, hogy ezt az útat ezúttal már jóval nagyobb sebességgel, és könnyebben teszi meg. Végül is a személy spirituális megértése soha nem veszik el. A következő életciklusban a személy könnyedén megtalálja tanárát, és csoportját, hamar megszerez mindent amin már előzőleg keresztül ment, és onnan folytatja útját tovább. Azonban annak érdekében, hogy elérje új szintjét és új valóságát, egy bizonyos adaptációs folyamaton kell keresztül mennie.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.