Dr. Michael Laitman

Addig folytatjuk aspirációnkat, amíg a Végtelenséget magát nem érjük el

Amikor AB Parcufja a Galgaltától Fényt kér, az egy újabb vágyat ébreszt fel Galgaltában. Ennek segítségével Galgalta képes egy erősebb Fényt magára vonni, mint ami magában képes lett volna. A Parcufok legalacsonyabbika váltja ki a legerősebb Fényt, a Yehida Fényét a Galgaltán belül, és saját magának a leggyengébb vágyat kapja meg cserébe a Nefes de Nefes Fényét.

A Ruah Fénye az teljesen új a Nefes Fényéhez képest, mint egy növény egy kőhöz hasonlítva: az egyik az él, míg a másik az halott. Azonban az AB Parcufja semmit sem tud minderről, és nem érzi ezt. Ő mindent akkor kap majd meg, amikor alulról felfelé tér vissza.

Amikor mi alulról felfelé emelkedünk, összegyűjtjük az összes Fényt, melyet a Felső Parcufokban felébresztettünk. Amikor felemelkedünk a Végtelen Világba, akkor rendelkezésünkre áll a Teljes NaRaNHY.

A Végső Korrekcióig (Gmar Tikkun) a Fények és Kelim (edények) közötti ellentése sorrend törvénye van életben. Ennél fogva minden Fény nem a saját helyén ragyog, nem a saját Kli-jében. Csak amikor a Közvetlen Fény (Or Yasar) tíz Szfirája, és a Visszavert Fény (Or Hozer) tíz Szfirája teljesen egyesül a tetejétől a legalsó szintig a HaVaYaH egyetlen végtelen Kli-jében, az Or Hozer Fényével alulról felfelé, akkor a Fények helyükre kerülnek, és minden egyes személy megkapja a teljes Fényt amit ő felébresztett, és magára vont valamikor, a Parcuf bármelyik másik helyén.

Minden egyes személy részt vesz mindezekben a cselekedetekben és elkezdi majd azokat érezni. Mindenki eléri majd saját végtelenségét. És ez minden egyes személlyel megtörténik majd!

Azonban mindaddig a Fények soha nem képesek saját edényeikben létezni, és ennél fogva az általunk érzett élvezet soha nem teljes. Ez állandóan újra felébreszti a vágyat, mely minden egyes személyt a végtelenség felé tol.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.