Dr. Michael Laitman

Az emberi lény képes a magán kívül létező világot érezni

Az emberi lény úgy kezdi útját mint egy kisállat, mely csak azt képes érzékelni ha jól, vagy rosszul érzi magát. Ez az ahogy a személy a Fényt és az Edényt (Kli) érzékeli – azaz vágyát. Azonban fokozatosan új Resimók (információs adatok) jelennek meg számára, és a “jó és rossz” érzete mellett ezek a Resimók eljuttatják a személyt az “igaz és hamis” analíziséhez is.

A “jó és rossz” érzése az természetes a teremtett lény számára. A teremtés minden formája reagál a negatív vagy pozitív reakciókra: összehúzodnak, kitágulnak, ahogy mozdulatlan tárgyak kiinyílnak vagy bezárulnak, a virág él vagy meghal, és így történik az állatokkal is. Ez egy természetes reakció az anyagban a Fény jelenlétére vagy hiányára.

Azonban amikor a teremtett lény elkezdi felfedezni függőségét környezetétől, és azt a “jó és rossz” érzékeléséhez kapcsolja, akkor egy újabb érzékelés, az “igaz és hamis” érzékelése kezd el kialakulni benne.

Elkezdi helyzetét két különálló megközelítéssel analizálni, mely állapota magán és környezetén múlik. Mi az “igaz és hamis” vizsgálatait a társadalom érdekeinek szempontjából vizsgáljuk, és a “jó vagy rossz” (édes-keserű) vizsgálatát pedig a saját jólétünkkel kapcsolatban. A külső és belső vágy (Kli) közötti tisztázás alapján kifejlesztjük az “emberi lényt”, Ádámot (hasonló a Teremtőhöz) magunkon belül.

Az emberi lény különbözik a bennünk található állattól, mivel az emberi lény érzékelése az “kívül” történik, az őt körbevevő társadalomban. Az emberi lény képes érezni a Teremtőt, a Felső Szintet, mely a személy testén kívül létezik. De igazából a környezet, a társadalom, és a Teremtő egy és ugyanaz.

Mindez azért van, mert önzőségünk szempontjából, minden ami rajtunk kívül létezik az egy és ugyanaz. A külső érzékelése a saját én érzékeléséhez hasonlítva az, mely megkülönbözteti a spirituális fejlődést a korporeálistól.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.