Dr. Michael Laitman

“És ők egy tornyot építettek, mely eléri a menyországot”

Zohár: És a Teremtő azt mondta: “Most az egész világ egy közös nyelvet beszél” És ők keletről jöttek, a világ ősi napjaiból.

És kitalálták hogyan használják az első emberek titkos bölcsességét, az önzönvíz generációjét, hogy ne kelljen magukat alávetniük a Teremtőnek. És felépítettek egy várost és egy tornyot.

“Gyerünk, építsünk magunknak egy várost, egy olyan toronnyal, mely a menyországig ér”. Ők úgy döntöttek, hogy az önzőségüknek megfelelően fognak cselekedni, és maguk fognak uralkodni egészen a menyországig. Ez teljesen ellentétes azzal, hogy valaki felül emelje magát az önzősége fölé annak érdekében, hogy felfedezze a Teremtőt és a Felső Világban való életet.

Most az egész világnak egy közös nyelve van. Ez volt a helyzet Babilonban: Annak ellenére, hogy önzőek voltak, az egójuk olyan kicsi volt, és olyan fejletlen, hogy egy nemzetként éltek, teljes megértésben, mintha egy nyelvet beszéltek volna.

És mivel egy szívvel és egy vággyal rendelkeztek, és a szent nyelvet beszélték (az adakozás és szeretet nyelvét), képesek voltak minden véghez vinni, bármibe is belekezdtek. És senki sem létezett, aki megállíthatta volna őket.

Ezek az emberek ellentétesek a Teremtővel, és semmit nem akarnak Vele kezdeni, de mivel a szeretet kötelékeivel voltak egymáshoz láncolva, legyőzhetetlenek voltak. Olyanok voltak, mint a bűnözők egy csoportja, akik szoros barátok egymással, és vigyáznak egymásra a végsőkig. A kapcsolatuk lojális és igaz, de céljaik önzőek – egy várost és egy tornyot akarnak építeni.

Nem arra használják kapcsolatukat, hogy hasonlóak legyenek a Teremtőhöz, de kapcsolataikat mégis az adakozás tulajdonságára építették, mely elpusztíthatatlanná tette őket! Ez az amiért a Teremtő panaszkodik.

Ez a kapcsolat egyenlő és ellentétes Ővele, és pontosan ezért kellett az embereknek azt elérni. Ez annak érdekében történt, hogy az aztán összetörjön, és újra meg legyen alkotva, de ezen alkalommal a Teremtőhöz hasonló módon.

Ez nagyon hasonló a világ mai helyzetéhez. Ugyanúgy ha most úgy döntenénk, hogy likvidáljuk a válságot, és elutasítunk minden önző érdeket azáltal, hogy kapcsolatokat létesítünk minden nemzet között, de mindezt olyan módon tennénk, hogy nem gondolunk a Teremtőre, vagy a teremtés céljára. Akkor visszatérnénk az ősi Babilon állapotába. Ma mi is felfedezzük, hogy a világ az globális, hogy mindenki össze van kapcsolódva, és hogy mindenkit jó módon kell kezeljünk, mivel egyébként elpusztítjuk egymást. Azonban ha mi elkezdünk jó viszonyokat teremteni egymással anélkül, hogy arra gondolnánk, hogyan kapcsolódjunk a Felső Erőhöz, és anélkül a cél nélkül, hogy elérjük a teremtés célját (hogy felfedezzük a Teremtőt), mindez önpusztításhoz vezetne, mint ahogy az Babilonban is történt.

A Teremtő összetörne minket, mint ahogy azt tette Babilonban, amikor Ő összekeverte a nyelveket (ami azt jelenti, hogy az önzőség megnövekedett az emberek között) és az emberek nem értették meg egymást továbbá. Ez történne ismét annak érdekében, hogy megérthessük, hogy a kapcsolatainknak szüksége van egy extra hozzátevőre – a Teremtőre. Csakis Ő képes összekötni minket valódi kapcsolattal, és csak ez képes megengedni, hogy érezhessük a Felső Szintet – azt az életet mely tökéletes, és örökkévaló.

(A Zohar lecke alapján a Noé fejezetéből)

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.