Dr. Michael Laitman

Nehogy elűzessünk a Felső Világ kapujából.

A Zohar: Minden ember, aki anélkül jön erre a világra, hogy elérte volna a Tora titkát, még ha sok jót is cselekedett, el lesz szakítva a Felső Világ kapuitól.

„ Ez a világ” amit pont most érzünk, és „ az eljövő világ” (Olam HaBa), ami a következő állapotunk. Minden az ember vágyai mentén tárul fel. Az ember vágya vagy természetesen változhat meg, a Reshimot használatával, amelyik egoistává teszi őt, vagy megváltozhat a csoportban végzett munka és a körülölelő Fény segítségével.

Ha nem korrigálom magamat, akkor a spirituális érzelem összes kapuja zárva marad előttem. Nem érezhetem meg a spirituális világot anélkül, hogy a vágyaimat és a Kelimot felkészíteném rá, anélkül hogy korrigálnánk az adakozásra vonatkozó egoizmusomat. Ez az, ahogy kinyithatom a kapukat .

Minden ember, aki anélkül jön erre a világra, hogy elérte volna a Tora titkát, (ami úgy lehetséges, csak , ha tanulmányozza a Kabbalát, annak érdekében, hogy a Fényt a korrigált vágyaiba kapja meg.)még ha sok jót is cselekedett, (ahogy azt az emberek ezen a világon ezt gondolják) el lesz szakítva a Felső Világ kapuitól. (ez azt jelenti, hogy a személynek nincs alkalma rá, hogy érezze és hogy belépjen az örökkévalóság világába)

A spirituális felé menve, ez a út minden lépésénél megtörténik, amikor egyik állapotból a másikba megyünk. Csak úgy tudsz előre menni, ha felfeded azokat a titkokat, amik most épp el vannak rejtve előled.  Minden a te vágyaidon belül történik. A jelen vágyaidat és érzelmeidet úgy hívjuk, „ez a világ”, és a korrigált vágy és érzelem „ a világ, ami jön”

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.