Dr. Michael Laitman

A rejtettség a megértés örökös hajtóereje

Kérdés:

Ki adja a neveket a spirituális objektumoknak, mint Moha Stima (rejtett elme), Moha de-Avira (agyhártya), az Arih Anpin feje, Atik, és a Végtelenség megismerhetetlen feje? Hogyan érkeztünk el ezekhez a nevekhez?

Válaszom:

Amikor a Kabbalisták megszerzik, megértik ezeket a dolgokat, akkor természetes, ösztönös módon adják nekik ezeket a neveket. Azonban bárki aki új spirituális dolgokat, vagy jelenségeket fedez fel, ugyancsak felfedezi azok neveit is magán belül. Ez kissé olyan, mint egy természetfeletti képességekkel megáldott személy, aki ránéz egy ismeretlen személyre, és korrekt módon kitalálja annak nevét.

Kérdés (folytatva):

Szóval miért írják azt, hogy egy Parcuf az rejtett, vagy ismeretlen?

Válaszom:

Azért mert amikor mi megismerünk valamit, akkor képesek vagyunk megállapítani, hogy az ismeretlen számunkra. Ez ugyanolyan, mint amikor egy tudós a mi világunkban megvizsgál egy ismeretlen jelenséget, és egy bizonyos ponton képes megállapítani azt, hogy hol van a határa annak, ahol számára az ismeretlen kezdődik.

Kérdés (folytatva):

Akkor hogyan vagyunk képesek megismerni a Felső Rendszert, mely minket irányít, ha nem vagyunk azt képesek megérteni?

Válaszom:

Pontosan a tudás hiányának az érzete az ami előre nyom minket a fejlődés és haladás irányában, arra késztetve minket, hogy egy különleges kapcsolatot építsünk a Felső Szinttel. Ezért van az, hogy a Felső Rendszer, melyet Aba ve Ima, Arih Anpin és Atik néven nevezünk, nincs számunkra teljesen felfedve. A rendszer precíz ismeretének hiányában, mi megismerjük annak bizonyos részeit, és közben tovább vonzódunk a fejlődés irányában, amig el nem érjük a teljes megértést.

Ez olyan, mint egy flört a Felső Szint és az alsó szint között, annak az alapelvnek megfelelően, hogy: “Egy részt felfedve, kettőt elfedve”. Mindez annak érdekében történik, hogy az alsó szint egy erősebb vágyat fejlesszen ki a következő felfedezés irányában.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.