Dr. Michael Laitman

Az ima az egyetlen lehetőségünk a változásra

A Zohár: Emeljük karjainkat iamként, mivel éppen felfedezzük az Acilut Világának sorrendjét: GAR de-Arih Anpin, melyet Keternek hívunk, Moha de-Avira (agyhártya), és Moha Stima (a rejtett agy), és azt is, hogyan emelkednek ezek fel a Végtelenség ismeretlen fejéhez, mely legmagasabban található, és rejtve van.

Ennél fogva imádkozzunk a Teremtőhöz, és üdvözöljük ezen titkok felfedezését általunk.

Mi a Végtelenségen belül létezünk. Függetlenül megértésünk szintjétől, az alsó szint képtelen a Magasabb Szintet érzékelni, nem képes azt érezni, és elméjével megragadni. A spirituális emelkedésünk bármelyik pontján, a következő szint az mindig végtelen, és határtalan az alsó szinthez képest.

Én limitálva vagyok érzékelésem mértékében. A Felső Szint az nagyobb nálam, és nem fér az én Kli-mbe (érzékelési edényembe). Szóval hogyan vagyok akkor képes Őt felfogni? Mindezt csakis azáltal tehetem, hogy azt kérem, hogy lelkem kitáguljon, hogy én hasonló tulajdonságokat kaphassak, mint az Ővé. Akkor képes leszek felfedezni Őt, és kapcsolatba lépni Vele. A teljes kapcsolat közöttünk és a Magasabb Szint között ezen a kérésen keresztül valósul meg.

Pontosan ez az, ahogy normális életünkben is haladunk előre: a kisgyerek mindig kér valamit a felnőttektől, és a felnőtteknek ezért a gyereknek azt kell nyújtania, amit ő hasznosnak tart a gyerek fejlődése érdekében. Azonban a kicsi azt sem tudja mi is hasznos saját maga számára fejlődése érdekében. Amennyiben ő csak saját okossága alapján cselekszik, a saját szintjén levő elméjét használva, akkor a szenvedés útján jut előre, azáltal, hogy hibákat követ el. És csak sok hibás, kudarcot vallott kísérlet után ér el annak megértéséhez, hogy csak a Felső Szinttől kell kérnie, és akkor Ő megadja neki, amire szüksége van.

Ennél fogva minden az ima erején keresztül kerül elérésre. Azonban az ima nem az, amit mi a világunkban elképzelünk! Az ima azt jelenti, hogy én arra vágyom, hogy adakozóbbá váljak, hogy kilépjek önzőségemből. Emellett ez kell, hogy ez a kizárólagos vágyam legyen, ez az egyetlen dolog, amit nekem a Felső Szinttől kérnem kell.

Azonban ez önző természetemmel ellentétes, és ennél fogva ha a Felső Szint nem készít fel engem arra, hogy az Ő szintjét elérjem, akkor azt én soha nem leszek képes a magam erejéből elérni! Az imáimon és gyakorlataimon keresztül egyre hasonlóbbá válok a Felső Szinthez. Mindez folytatódik mind a 125 szinten keresztül spirituális felemelkedésem alatt, ameddig el nem érem a teljes korrekciót, a Teremtővel való hasonlóságot.

Most már megérthetjük azt mit is ír a Zohár könyve: Amennyiben a lélek nem kapja meg a tudást a követlező világgal kapcsolatban, akkor a személy nem képes abba belépni, és abban létezni. Végül is enélkül az adakozás tulajdonságával kapcsolatos tudás nélkül, és hogy azt hogyan valósítsuk meg, soha nem leszünk képesek ott élni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.