Dr. Michael Laitman

Saját spirituális röntgenünk

A Zohár könyvének minden egyes szavát spirituális értelmükben kell felfognunk, mivel azok a saját belső vágyainkról, erőinkről és tulajdonságainkról beszélnek. Meg kell találjuk a kapcsolatokat közöttük. Hol vannak az én olyan belső tulajdonságaim, melyeket a Zohár állatoknak, halaknak, embernek, bárkának és az özönvíz vízeinek hív?

Én saját magamat fedezem fel. Saját magamat akarom látni belülről, mintha egy röntgen gépen keresztül néznék magamba, hiszen mindezek a dolgok magunkon belül történnek. Semmi más nincsen a létezésben, csak saját magam.

A Zohár csak az anyagról (vágy) és az anyagba ágyazódott formáról – milyen fajta vágyról beszélünk, beszél. De mindezek a vágyak a “saját érdekemben” irányulnak, és ezért van az, hogy egyenlőre “ennek a világnak” az érzetét nyújtják számomra.

Azonban amennyiben megváltoztatom szándékomat a “mások érdekében” (felebarátom a Teremtő), akkor elkezdeném érzékelni a “másik” világot ezen keresztül, “ehelyett” a világ helyett. A Zohár könyvének szavai semmi másra nem utalnak, mint tulajdonságaimra.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.