Dr. Michael Laitman

Bontsuk le a falakat egymás között

Nagy szenvedést okoz számunkra, amikor két állapot közötti átmeneti állapotban találjuk magunkat. Ez annak érdekében történik, hogy minket előre vagy hátra lökjön, ahogy az írva van: “Nehéz a Teremtő útja. Az igaz ember tovább halad rajta, a bűnösök viszont elbuknak”. A bűnösök elbuknak és ezáltal kétszeresen vesztenek, de később felismerik nagy veszteségüket, és ismét tovább haladnak. Azonban időt vesztenek ezáltal, és megnövelik szenvedésüket.

Ez nem azért van így elrendezve, mert a Teremtő büntetni akarta őket, és azt akarta volna, hogy kellemetlen érzésekkel legyenek tele annak érdekében, hogy előre lökje őket. Soha ne gondoljunk arra, hogy az Ő vágyai változnak, vagy Ő számításokat végez. Minden csak egyetlen számítás eredményeképpen történik: minden egyes szint a következőtől az adakozás illetve megszerzés iránti vágy által különbözik. Ennél fogva annak érdekében, hogy a következő szintre emelkedjünk a személynek nagyobb mennyiségű adakozás iránti vágyat kell szereznie, melyet szenvedésként, kellemetlenségként él meg! Végül is le kell nullázzuk magunkat, és el kell kezedenünk érezni felebarátunkat. Neki kell adnunk magunk helyett, és őt kell magunk helyett figyelemben vennünk. Ez a fajta attitűd teljesen valószínűtlen ma számunkra.

Ezért van az, hogy a szintek közötti tér, melyet nekünk az Adakozás Fényével, a Hasszadim Fényével kell kitöltenünk úgy emelkedik fel közöttünk mint egy fal, mellyel semmit nem tudunk kezdeni. Ez eltol minket egymástól, mint mágnesek melyek taszítják egymást! Nem vagyunk képesek közelebb kerülni az adakozás tulajdonságához, mivel a mágnes negatív ereje visszadob minket. Szóval mit tehetünk?

Az egyetlen lehetőségünk az, hogy a Fénytől kérjünk korrekciót, a csoport segítségével, mely képes minket meggyőzni ennek szükségszerűségéről. Amennyiben elég munkát végeztünk a csoporton belül annak érdekében, hogy abban felfedezzük az egység erejét, akkor ennek eredményeképpen egy vágyat érzünk, és annak képességét, hogy a Teremtőhöz forduljunk. Másképpen képtelenek vagyunk a Teremtőhöz fordulni egyedül saját magunk által. Csak a csoporton belül dolgozva vagyunk képesek Hozzá fordulni, és Őt felfedezni. A csoporton belül képesek vagyunk felfedezni azt az erőt mely széttört minket – és akkor képesek vagyunk ehhez az erőhöz fordulni. Írva van: “Az aki békét köt a mennyországgal, képes közöttünk is békét építeni”. Ő fog minket összekötni, és akkor együttesen képesek leszünk a következő újabb szintre emelkedni. Így ugyanaz az üres tér melyet felfedeztünk, és amelyen dolgoztunk most a felfedezés terévé változhat számunkra.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,676 seconds.