Dr. Michael Laitman

A lehető leggyávább teremtmény

Zohár: Amikor az ember elkövette a Tudás Fájának bűnét, elvesztette összes Fényét, és magára maradt az összes teremtmény közül a legalacsonyabb vággyal (szűrő nélkül). Kiürült belőle a Fény, és megértette, hogy ő a leggusztustalanabb teremtmény a világon. (mivel vágyainak ereje erősebb, mint szűrője). Ennél fogva őbelőle lett az összes teremények közül a legnagyobb gyáva.

Az összes többi teremtmény erősebb, mint az ember. Ez valóban így van. Mi nem is fogjuk fel mennyivel gyengébbek vagyunk mint a többi teremtmény, akár mint a mikróbák, rovarok, madarak, és más állatok, és mennyire függünk tőlük minden tekintetben.

A mi vágyunk a legdurvább: annak van a legnagyobb vastagsága (Aviut), és még szűrőnk sincs annak takarására, hogy az megvédjen minket magunktól. Ezért van az, hogy a mi bennünk lévő “emberi lény” olyan kicsi, és vágya olyan gyenge, hogy ahogy egy állati vágy emelkedik elő bennünk (mint például vágyak pénz, hírnév, szex vagy más élvezet iránt) azonnal megadjuk magunkat neki, hagyjuk, hogy az uralkodjon felettünk, és megtalálja módját kielégülésének.

Nincs meg az erőnk ezek felett a vágyak felett, azok bármit megtehetnek velünk. És ez azt is jelent, hogy az ember gyengébb minden más teremtménynél – a bennem található “emberi lény” gyengébb, mint bármelyik másik vágyam.

Zohár: Amikor az ember bűnt követ el, azt mondjék neki, hogy még a szúnyog is értékesebb nála. De ha nem követ el bűnt, és megtartja szűrőjét, akkor vágyait értékekké változtathatná, és elérhetné a legmagasabb Fényt.

De amikor bűnt követ el, elveszti a Fény magas fokát, és egy hatalmas üres vágy marad csak, mely hibává változik. És akkor még a szúnyog is értékesebb nála, hiszen az egy finomabb vággyal lett megteremtve.

Ezek közül egyik állati vágynak sincsen szabad választása, és ennél fogva nem vagyok köteles azokat korrigálni. Csak azt kell korrigálnom, ami a bennem levő “emberi” szinthez tartozik. És akkor az összes többi vágyam csatlakozik az “emberi” szinthez, mely az egyetlen szint melyről gondoskodnom kell.

Nekem van szabad választásom, és kapcsolatba kerülhetek a Teremtővel az “emberi” vágyak szintjén. A többi vágyak egyszerűen csatlakoznak és támogatják a bennem levő “emberi lényt”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.