Dr. Michael Laitman

Ne lopjunk magunktól

Zohár: Amikor a személy megtelt a tökéletességgel akkor úgy tartjuk, hogy ő a “házban” lakik. A “ház” szó a Zeir Anpin Nukv-jának felel meg, mely kibocsátja a Mohin de Gar Fényét, ahogy írva van: “Bölcsesség építi a házat”. Ennél foga bárki, aki kap a Nukva-tól, a ház lakójának számít. Azonban, amikor a személynek korrekcióra van szüksége tökéletlenségének következtében, akkor szüksége van védelemre azoktól akik kívül vannak, akik megragadhatják, és bűnbe vezethetik őt.

Amikor a személy eléri azt a szintet, hogy megtelik a Hohma Fényével, akkor szüksége van a védelemre, és jelentős korrekcióra. A Hohma Fénye hatalmas élvezetet nyújt, és óriási korrekciókat hozhat létre, felébresztve az emberi vágyakat, és szomjúságot keltve a Fény általi beteljesülésre. Ezért van az, hogy a személynek szüksége van a védelemre önző vágyaitól, hogy a védelem megakadályozza abban, nehogy lopjon a Fényből saját maga számára, és hogy képes legyen megtartani azt a spirituális szintet, melyet már megszerzett. De hogyan képes magát megvédeni?

Ennek eredményeképpen kénytelen elhagyni a házat (el kell hagynia azt az állapotot, ahol megtölti őt a Hohma Fénye) mivel nincs számára megengedve, hogy az emelkedett Fényből kaphasson abból a félelemből kiindulva, hogy a külső (önző) vágyak megrahadhatják őt.

Mindez arról a személyről beszél, aki azonosítja magát az adakozás tulajdonságával. Az adakozás tulajdonsága (a Haszadim Fénye) magában tartalmazza a Hohma Fényét, mely kitölti az adás iránti vágyat. De az adás iránti vágy mellett, a személynek meg van a megszerzés iránti vágya is, és fél, hogy ez a vágy felébred, és hozzá csatolja magát a Hohma Fényéhez (az élvezet az adás iránti vágyon belül érződik) a Haszadim Fényén belül. Ezért van az, hogy el kell hagynia jelenlegi állapotát, és “el kell hagynia a házat”.

Azáltal hogy elhagyja a házat megmarad ugyanazon a spirituális szinten, ugyanazon a lépcsőfokon, csak most a Haszadim Fényének oldalán. Amennyiben az ő korrigálatlan, önző vágyai, melyeknek hiányzik az adakozás szándéka magukra vonzzák a Hohma Fényét felülről lefelé, akkor ő lezuhan spirituális szintjéről, és olyanná válik, mint a többi bűnös. Akkor az özönvíz vízei felemelkednek és elmossák, megfullasztják őt is.

Azáltal, hogy kilép a házból a személy egy jelentős korrekciót hajt végre. Erősebbé válik, és egy újabb “szűrőt” vesz magához, melyet képes legközelebb felhasználni amikor belép a házba és ott marad. Ezeknek a házból való kilélpéseknek eredményeképpen (spirituális tett) a személy felépíti szűrőjét. Ez az ahogy az erőt gyűjti ahhoz, hogy felül emelkedhessen, mely erőt képes felhasználni amikor legközelebb belép, és a Hohma Fényével megtelt házban marad.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,205 seconds.