Dr. Michael Laitman

A vágyak kiválogatása

Nagyon sok vágyunk van, és azokat ki kell válogassuk. A vágyak egy részét képesek vagyunk az adakozáshoz, felebarátunkhoz kapcsolni a következő módon. Bár én értem, hogy minden vágyam csak az önmagam kielégítése irányában létezik, és semmilyen másfajta vágyam nem létezik, mégis képes vagyok azokat felhasználni annak érdekében, hogy más lelkekkel összekapcsolódjak – képes vagyok a középső vonalon dolgozni, a De Hirik szűrőjében.

Egyrészről a vágy az az élvezet megszerzésére irányul, azonban másrészről képes vagyok azzal együttműködni az adakozás érdekében. Összekapcsolom a jobb és bal oldalakat, felhasználva azok kapcsolatát annak érdekében, hogy felebarátommal összekapcsolódjak. Ezt hívjuk a “publikum imájának”, egy imának, melyet én felemelek, és arra választ kapok Felülről az Erőtől, mely képessé tesz engem arra, hogy a megfelelő kapcsolatot hozzam létre. Képességeimben benne van az, hogy vágyjak arra, hogy ez megtörténjen, képes vagyok MAN-t emelni, és ezért cserébe egy erőt kapni, melyet “kulcs”-nak (Miftecha) nevezünk, mely segít nekem felfedezni a mennyországot – a Felső Világot.

Emellett vannak más vágyak vagy vágyrészek melyeket nem vagyok képes a többiekhez kapcsolni. Mindazt csak egy bizonyos hartárig vagyok képes tenni, de nem tovább. Ezért van az, hogy én levágom ezeket a vágyakat, vagy vágyrészeket magamról, és eldobom őket. Egyenlőre nem dolgozom velük, bár később majd lesz arra erőm, hogy képes legyek erre, mivel látom azt, hogy azáltal, hogy nem használom fel őket arra a célra, hogy összekapcsolódjak a többi lélekkel nagy veszteség és kár ér engem. Azonban jelenleg nem fedezem fel a gonoszt bennük, csak azt látom, hogy képtelen vagyok velük dolgozni, és ezért egyszerűen eltolom őket magamtól.

Azokkkal a vágyakkal, melyeket képes vagyok felhasználni a felebaráttal való kapcsolatra, partnerként dolgozom együtt. Ezt a partneri viszonyt hívjuk a “De Hirik szűrőjének”.

Ez az ahogy a személy állabdóan dolgozik magán belül, kiválogatva vágyait, erőit és tulajdonságait, egyesítve őket különböző csoportokba annak érdekében, hogy állandóan egy különleges attitűdöt teremtsen felebarátja irányában. De bár úgy tűnik számára hogy viszonyul felebarátjához, állandóan felfedezi, hogy a valóságban az a rész is hozzá tartozik. Ily módon megpróbál az elképzelt képből felemelkedni a spirituális világba, ahol felfedezi, hogy mindannyian egy testbe, és lélekbe kapcsolódunk.

Ez a feltétele annak, hogy felfedezzük a Teremtőt, a Felső Erőt – egy emberré egy szívvel kell váljunk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.