Dr. Michael Laitman

Egoizmus, a mi ellenségünk

Amikor a Zohár könyvét olvassuk, emlékeznünk kell arra, hogy „hogy nincsen senki rajta kívül” és hogy Ő a Jó és hogy Ő Jót cselekszik. Ez az egyetlen út, amin az életünkhöz, és mindenhez, ami a világon történik közelednünk kell.. Meg kell értenünk, hogy csak egyetlen erő létezik minden mögött

Nincs olyan ördögi vagy gonosz szellem, aki megpróbál csapdába csalni minket, a pokolba taszít és örök tűzön éget. Amikor a Zohár különféle gonosz lényekről ír, ez azért van, hogy megmutassa , hogy az ember hogyan érez, amikor egoista erők ébrednek benne. Úgy érzi, mintha égne a pokolban, és meg szeretne szökni ezen szörnyű sötét erők írányítása alól, akik őt irányítják. Látja, hogy megakadályozzák, hogy a Teremtő felé haladjon, de harcolni nem tud ellenük, és rákényszerül, hogy kövesse őket.

A Halál Angyala jön az emberhez, átnyújt neki egy kardot, amely a csúcsaának egy pontja be van kenve halálos méreggel, az ember engedelmeskedik, kinyitja a száját, és lenyeli a mérget. A  Zohár elmagyarázza hogy a Halál Angyala a mi egoista vágyunk a legkegyetlenebb formában. Minden ilyen tulajdonság bennünk van és megöl minket  Nincs rosszabb, mint ez az állapot, még akkor is, ha nem realizáljuk azt.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.