Dr. Michael Laitman

A szavak, amik spirituális akciókat reprezentálnak

Kérdés:

Ha ábrák egy nyelvet alkotnak, és a betűk  az ábrák, akkor mi a jelentősége a magánhangzó pontoknak (Nekudot)? Mi a szerepük a percepcióban?

Válaszom:

A magánhangzó pontok többek , mint kiegészítések a betűkhöz. A legfontosabb dolgok számunkra  a percepció edényei(Kelim, a betűk), miután mi a Fény percepciójáról beszélünk. Nekudot( a pontok a betük alatt) és a Tagin ( a koronák a betűk felett) létrehoznak egy folyamot, ami szükséges ahhoz,  hogy megértsük a kapcsolatot a betűk között.

Nem tudjuk kiejteni a szavakat magánhangzók nélkül. Magánhangzókat (magánhangzó pontokkal reprezentálva, Tagin és Nekudof) kell hozzáadni a mássalhangzókhoz, mert ezek teszik lehetővé, hogy egyik edényből a másikba folyunk, egyik betűtől a másikhoz. Lehetetlen végig menni az egész TANTA (Taamim, Nekudot, Tagin, és Otiyot) nélkül.  Egyik TANTA követi a másikat,  és ezt követi egy harmadik  és így tovább: a folyamatuk létrehoz egy szót. Magukban mindazonáltal, a betűk nem szavak, és nem definiálhatjuk őket, mint állapotok.

Nem definiálhatsz egy állapotot , hacsak nem kötöd össze egy ok-okozattal más állapotok szekvenciájával. Ezt „szónak” hívják. Tudnod kell, hogy ez az állapot honnan jön, és ki okozza őt, hol a Teremtő ebben a szituációban, mit akar Ő tőled, hogyan működik, mit csinál, és a szó végén hogyan jön ki ebből az állapotból.

Ezért a szó az egy speciális akció és mindent tartalmaz. Ez minőséget tartalmaz és ezért nem állhat csak egy betűből, hanem legalább kettőt kell tartalmaznia.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.