Dr. Michael Laitman

Semmit nem tudsz teljesíteni egyedül

Nem létezem magamtól, csak akkor létezem, ha átjutok egy mechanizmuson, amit a lelkek egyesítésének nevezünk.  Ezért akarom kinyitni magamat a Zohár könyvén keresztül, mert az ő erői azért vannak, hogy létrehozzák a kapcsolatot az összes részem között, ami most idegennek tűnik nekem.

Ez pontosan az, amiért a  Zohár könyve íródott,  különben nem leszek a Fény sugara alatt. Ez a sugár nagyon vékony, mint a lézersugár. És ha csak egy millimétert távolodom tőle, már nem látom többé. Pontosan ebben a sugárban kell lennem, hogy befolyásolni tudjon engem.

A kabbalisták elmagyarázzák ezt a feltételt nekünk, mondván,  hogyha minden lelket a helyes úton kötünk össze,  akkor magunkat a sugár belsejébe helyezzük el. Ahogy az egység megszakad, minden szétesik, és szétszóródik minden lehetséges irányba. Ez a sugár az egyetlen dolog, ami képes összetartani minket.

Ez történik a spirituális létra minden fokán,  mi csak ezen sugár mentén mászhatunk. Ahogy elengedjük egyiket a másik után, minden rögtön szétesik, és a Fény sugara képtelen összetartani minket. Ez az egyetlen erő, amelyik megőrzi az egységünket. Ezért ezen egység kedvéért van,  hogy vonzani vágyjuk a Fényt.  Szükségünk van a Teremtőre, hogy összekössön minket, és ez azt jelenti,  hogy nekünk vonzani kell a Fényt, aki újjáalakít.

Hogyan érezhetjük ezt az egységet?  Kérnünk kell, és amíg olvassuk a Zohár könyvét , az adja ezt nekünk. Ez volt az oka, hogy a kabbalisták megírták ezt a könyvet. És így jogosan kérdezzük, „ Hol van az az egység, ami értünk van, miért nem érint meg minket. Ha mindannyian együtt gondolkozunk ezen, akkor ez egy nagy ügy lesz, amit nem leszünk képesek egy pillanatra sem elfelejteni. És akkor működni fog.  De egyedül, senki közülünk nem lesz képes teljesíteni semmit.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.