Dr. Michael Laitman

Pillantás az ismeretlen spirituális állapotra.

Kérdés:

Hogyan mondhatom el, ha valódi érzésem van, mialatt olvasom a  Zohárt?

Válaszom:

Nem érdekes. A legfontosabb dolog, hogy kitarts a szöveg mellett és együtt mozogj vele, esetlegesen a folyam fog vinni a megfelelő helyre. Olvasva a Zohárt a személy nagyon nehéz helyzeteken megy keresztül, néha teljesen összezavarodik, és néha fogalma sincs , hogy mi történik vele.

Fel kell készülnünk némi idővel előre, mert amikor a következő szintre megyünk, mindent kitörlünk, ami az előző szinten volt nekünk.  Ez olyan mint megnyomni a „Delete”   gombot a számítógépen – és minden eltűnik. Így haladunk mi előre a következő szintre.

Ezek az érzések nem léteznek a világunkon. Mi még nem tapasztaltunk olyan átmeneteket, amelyek ennyire intenzívek, valóságosak és komolyak. Mi csak hirtelen zavart észlelünk,  ahol nem értjük többé a szavakat, és magunkat ködben találjuk. Ez fog történni mindenkivel, mind akik élőben tanulnak, mind akik az Interneten. Ez az ahogy növekszünk. Többé nem kell meghalnunk és újjászületnünk, és újra meg újra., mert ezeken a reinkarnációkon ezen élet alatt megyünk keresztül. Egy új reinkarnáció mindig egy új Kli egy új föld, egy új ég, egy új minden.

Ezért te semmit nem tudhatsz előre. Csak el kell fogadnod a feltételeket, amit a Zohár állít fel neked, és ahogy előrehaladsz együtt a könyvvel,  a folyam előre vezet téged, és átvezet minden nehéz helyzeten.  És akkor a zavar új forrásai jönnek, új epifániák (vízkeresztek)  mentén, amíg a régieket elfelejtjük és távoznak. Annyit fogsz változni, hogy arra sem fogsz emlékezni, hogy más szoktál lenni. Ezért most kritikusan kell nézni magunkra, és egyszerűen tovább menni. A tanács, amit a kabbalisták adnak a személynek, aki zavarodott,  hogy még mélyebben ásson a tanulmányaiba, hogy messzebbre jusson. Ez az , ahogy előrehaladsz, és keresztül töröd magad ezen a ködös állapoton Csak még több erőfeszítést kell tenned, és ez még gyorsabbá fogja tenni az állapotod megváltozását.

Ha,  egy személy feladja és elhagyja a tanulását,  szünetet tart, akkor  visszaesik. Később aztán ugyanazokat a lépéseket teszi meg előre, újra meg újra, de sokkal nehezebb feltételek mellett, Ezért azonnal, ha azt érzed, hogy összezavarodtál és ködben vagy, észre kell venned, hogy ez egy csodás állapot. Ez az új szint jele, és mindaz, amit most tenned kell, „lépj a gázra!”

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.