Dr. Michael Laitman

Hogyan késztet a Teremtő minket, hogy szenvedjünk és élvezzünk?

Két kérdés élvezetről és szenvedésről:

Kérdés:

Miért késztet a Teremtő minket a szenvedésre?

Válaszom:

Ez abból a szabályból következik: „A Fény nagyszerűsége a sötétségbe látszik” Például futball fanatikusok soha nem elégedettek teljesen a játékkal, hacsak nem a kedvenc csapatuk az, aki megold minden nehézséget A kutatás megmutatta, hogy a győztes csapat szurkolói, akik negatív érzelmeken mentek keresztül attól, hogy fennáll  a lehetősége, hogy a csapatuk veszít, lelkesebb és pozitívabb érzéseik voltak a meccsről. Negatív emóciók kulcsszerepet játszanak a pozitív élményekben.

Kérdések:

Van egy kérdésem, ami régóta zavar, és ami megakadályozta, hogy elfogadjam a Kabbalát   Miért akart az Isten élvezetet okozni magának (élvezve a teremtést, amik mi vagyunk); miért nem csak a saját tökéletességével törődött? Ez azt kell , hogy  jelentse, hogy neki szintén volt olyan önző kívánsága, hogy élvezetet okozzon magának.

Válaszom:

Azért érvelsz így, mert nem ismered az adakozás tulajdonságát. Azt gondolod, hogy ez  valamilyen saját magára vonatkozó viszonyítás, pedig nem így van.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.