Dr. Michael Laitman

Törekvés, hogy egyesítsük az ellentéteket

Kérdés:

Azt mondta, hogy tanulmányoznunk kell másokkal a Zohárt, hogy egyesítsük az összes szívben lévő pontot. De nagyon nehéz megtennem ezt a kapcsolatot, mert a Zóhár nagyon személyesnek tűnik, valami olyannak, ami bennem van, tehát hogyan tudom ezt más lelkekkel összekapcsolni?

Válaszom:

Igaz, hogy gondolnunk kell arra, hogy másokkal egyesüljünk, hogy kilépjünk önmagunkból. De a bal vonal a személyes keresésem, amiről a Zóhár könyve beszél, a tulajdonságok önmagamon belüli kereséséről.

Ez a két vonal nem keresztezi egymást; a jobboldali kilép az illetőből, és a baloldali az önfelfedezés. A jobboldali vonal az egész világ körülöttem, és én csupán a lélek kezdőpontja vagyok, amíg a bal vonal a teljes világ bennem, és nincs más – csak én. Ez a két vonal csak a Felső Fényhez csatlakozhat, ami körülöttünk van, de amíg ez meg nem történik lehetetlennek tűnik számunkra. Viszont kombinálnunk kell őket és várni az egységre, hogy Fentről eljöjjön.

Ez a szembenállás jobban és jobban fog nőni; mindenki a legteljesebb szinten fogja érezni. Több állapoton fogunk keresztülmenni; néha sikeresek leszünk, más alkalmakkor nem fogunk sikerrel járni. Néha az egységre gondolunk, máskor a saját benyomásainkra, amikor elkezdjük érezni az egész világot önmagunkban. Olvasom a Zóhárt, elfeledkezem másokról, csak azt figyelem meg, hogy bennem hogyan rezonál, minden másokkal való kapcsolat nélkül. Át kell jutnunk mind a két ellenkező oldalon ameddig egy harmadik elem jön és egyesíti a kettőt; ezt a Teremtőnek hívjuk, a középső vonalat, ami az illetőbe öltözik.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,636 seconds.