Dr. Michael Laitman

Csak a Fény adja meg az összes választ

Kérdés:

Mire kell gondoljunk amikor a Zohár könyvét olvassuk annak érdekében, hogy érzékenyebbé váljunk iránta?

Válaszom:

Igazából nincsen válaszom egyik kérdésetekre sem, mivel az összes válasz a Reformáló Fény által érkezik. Az én feladatom csupán annyi, hogy megpróbáljalak titeket a Fény felé terelni.

Néhányan az érzésekről kérdeznek, azon tanakodva: “Honnan szerezhetek többet belőle?” Mások az értelemről kérdeznek: “Mikor ne használjam azt?” Mások olyan kérdéseket kérdeznek: “Mikor kezdem el látni és érezni amiról tanulunk? Miért érzem magam így most és később másképp érzem-e majd magam?” A válasz az, hogy nincsen válaszom ezekre a kérdésekre – és nem is szabad, hogy legyen. A válasz a Fény megjelenése a személyen belül, ez a korrigált állapot mely a kérdés ellenében áll – a személy előző korrigálatlan helyezete ellenében.

A személynek csak egy aggodalma kell, hogy legyen, “Megfelelően a fénysugár felé irányítom magam, mely sugarat a Reformáló Fénynek hívunk, hogy az rám ragyoghasson?” Nem szabad arra gondolnunk hogy megtöltsük saját érzéseinket és értelmünket válaszokkal bármilyen kérdésre, kivéve a Reformáló Fénnyel kapcsolatos kérdésre. Ennek megfelelően Báál HaSzulam nevetett az úgy nevezett “Jeruzsálemi Kabbalistákon”, akik kívülről ismerték a Zohár könyvét, de elutasították annak belső esszenciáját.

Az egyetlen dolog melyet a személynek memóriájába kell vésnie az az alapkifejezések, alapgondolatok a Kabbala tudományából, mivel azok segítik az embert az adakozás irányában, megadva neki a korrekt spirituális interpretálását minden szónak. Azok felvilágosítják őt a célról, és a személyt annak irányába terelik. Amennyiben a személy megfelelően tanul, akkor megkapja válaszait minden kérdésére, mind érzéseiben mind értelmében. Ő előre fog haladni, és megérti majd mi is történik, és előbb utóbb elégedett lesz mindezzel. Látni fogja hogyan halad előre nap nap után.

Mi most intenzíven tanuljuk a Zohár könyvét. Amennyiben a személy megpróbál felkészülni a leckére, és abban komolyan részt vesz, akkor nagyon rövid idő alatt kétség nélkül érezni fogja a minőségi változásokat saját magán belül. Érzékenyebbé válik a többiekkel való kapcsolatára, és érezni fogja a változásokat attitűdjében környezetével szemben, tanulásával, az adakozás tulajdonságával és a Teremtővel szemben. De érzékenyebbé kell válnia annak érdekében, hogy megérezze mi hasznos és mi nem hasznos.

Mindez a tanulás hatására történik meg. Emellett semmi máson nem kell dolgozzunk. Ezért van az, hogy mindig csak a szándékról beszélünk – pontosan mit is várunk a tanulástól, és annak mit kell számunkra adnia.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.