Dr. Michael Laitman

Miért szeressen barátomat jobban, mint magamat?

Az a hibás érzékelésem van, hogy valaki más is létezik rajtam kívül, hogy vannak léteznek emberek közel és távol, akiket ellökhetek, becsaphatok, vagy kihasználhatok. De mindez nem más mint illúzió. Ez egy bonyolult játék, egy feladat mely lehetővé teszi, hogy megvizsgáljam majd kifordítsam vágyamat ameddig el nem kezdem a többieket jobban szeretni mint saját magamat. És akkor a többieknek adom majd utolsó székemet, utolsó párnámat, mivel elérek oda, hogy az ő vágyaikat, mely visszataszító volt előzőleg számomra fontosabbnak találom, mint amit addig úgy tekintettem mind sajátomat.

Vannak vágyak melyek bennem léteznek kezdetektől fogva, melyeket én “énemnek” tekintem. Ezek igazából a leggyengébb vágyak, Aviut Zéró szintjén. Az első fokú Aviut megjelenik és úgy tűnik az el van választva az “énemtől”, mely családomat, rokonaimat jelképezi például. A második szint még messzebb van, olyan embereket jelképezve akik mindenfajta haszonnal látnak el, és akiktől jólétem függ bizonyos fokban – például orvosok, tudósok, és így tovább.

A harmadik szint még messzebb van – ezek azok az emberek akiket ki akarok használni, de megengedem, hogy életben maradjanak. A legtávolabbiak a negyedik szinten találhatók, ők halálos ellenségeim.

Ebből az következik, hogy minnél messzebb van a vágy melyet érzékelek, annál nagyobb annak ereje saját vágyamhoz képest. Ennél fogva amikor ezeket a “külső vágyakat” magamhoz kapcsolom, azokat sokkal erősebbnek érzem mint azokat, melyeket előzőleg sajátomnak tűntek. Ezért vagyok hajlandó később utolsó párnámat is ezeknek a vágyaknak adni.

Őket előnyben részesítem az én eredeti Aviut Zéró szintű vágyaimmal szemben, mivel azok nagyon gyengék. Valóban mi is igazából jelenlegi étel, víz, család, pénz és tudás iránti vágyaim terjedelme? Azok valóban jelentéktelenek amikor a többi vágyaimhoz hasonlítjuk őket, a “barátaim” vágyaihoz hasonlítva. Ezek azok a vágyak, melyek lehetővé teszik számomra hogy megszerezzem a spirituális világokat és magasabb állapotokat.

Amennyiben sikerül a barátaim vágyait magamhoz csatolnom az első szinten, hogy azokat magamévá tegyem, ez azt jelenti, hogy elértem az Asszija világának szintjét. Ezután aztán a Jecira, Beria és Acilut világai következnek. Ezek a világok reprezentálják távolságomat barátaim és magam között.

Ennél fogva “szeresd barátodat mint saját magad” az nem erre a világra vonatkozó kifejezés, világbékére apellálva. Mindaz a lélek korrekciójáról beszél, ahol én a teljes Univerzumot magamhoz csatolom, korrigálva látásmódomat, és valóság érzékelésemet, és ezáltal elérve az örökkévalóságot.

Az összes világ bennem van, én vagyok a Végtelen Világ Malhutja – a teljes valóság melyet a Teremtő teremtett.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,658 seconds.