Dr. Michael Laitman

A kétségek hegye fölé való közös felemelkedés

Mindenkinek azt kell képzelnie, hogy ő az egész világ, a teljes valóság, és mindenki más az ő egyéni része benne. Ha elkezdünk ilyen módon gondolkodni, akkor visszatérünk majd abba a rendszerbe, mely jelenleg el van előttünk rejtve. Mi igazából most is abban helyezkedünk el, de nem érezzük a kapcsolatot. És pontosan ez a közöttünk levő kapcsolat az mely rejtve van előlünk – mindazt a lelkek, a szíveinkben található pontok között kell felfedezzük.

Ezeknek a kapcsolatoknak a mértékét hívjuk a spirituális világnak. Az én szintemet a spirituális világban az határozza meg, milyen mértékben érzem magam összekapcsolva mindenki mással: 1/125, 2/125, és így tovább. Amikor képes vagyok a többiekkel a legnagyobb mértékben egységre lépni az azt jelenti, hogy felemelkedtem utolsó, 125.-ik szintemre. Annak érdekében, hogy ezt elérhessem valóban szükségem van a korporeális kölcsönös garanciánkra, melyen keresztül mi mindannyian arra törekszünk, hogy egy képet, egy állapotot egy célt érjünk el. Egyenlőre ez még nem teljesen tiszta mindenki számára, és mi állandóan szemünk elől veszítjük ezt az állapotot.

Azonban pontosan azáltal, hogy előre haladunk a zavarodottság feltételei között, áthaladunk az akadályokon, azokat meghódítva. Ezeket az akadályokat azért kapjuk, hogy minket segítsenek. Ez az ahogy felemelkedünk.

Ennél fogva amikor én rossz hangulatot, a vágyam erejének gyengeségét, érzéseim és gondolataim zavarodottságát fedezem fel, meg kell értsem, hogy mindez szívem elnehezülése. Mindazt Felülről kapjuk a szintünknek állapotunknak megfelelően. Nekünk magunkat egy új, magasabb szinten kell elképzeljük, miközben keressük kapcsolatunkat a többiekkel, és keressük saját erőnket és aspirációnkat.

Ez a kapcsolat igazából már létezik, és csak attól függ érzem-e, hogy mennyire csatolom magam a forráshoz, és mekkora fontosságot adok a célnak. Mindez attól függ mennyire vagyok képes érezni barátom vállának segítségét, és a segítséget mindenből, mely benne foglaltatik a “kölcsönös garancia” koncepciójában.

El kell jussunk ebbe az állapotba, ha nem mennyiségbem akkor minőségben, mivel az intenzitást a minőségi alapból kiinduló mennyiségi produkció alapján mérhetjük le. Ha vesztésre állunk az erő szempontjából, akkor nyerhetünk annak a ténynek alapján, hogy nagyobb távolságra vagyunk képesek kiterjedni. Ezek olyanok mint a fizikai törvényekből vett példák, ahol az áramlás ereje a volt-tal megszorozva megadja az erőt, vagy ahogy az erő a távolsággal megtöbbszörözve működik.

A teljes nehézség, és az összes “bűnözők” melyek megjelennek bennünk azok az egységre való törekvés, inspiráció, és felemelkedés ellenében jelennek meg, de azok a mi hasznunkra vannak nekünk adva. Mindez a vágy, amin nekünk felül kell emelkednünk.

Ne veszítsük el a lehetőséget, boldognak kell lennünk ettől a lehetőségtől, és erőfeszítést kell tennünk. Nehéz munka a hegyre felmászni a kétségek fölött (a “Har”, hegy szó az “Irurim” kétségek szóból származik).

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.