Dr. Michael Laitman

A spirituális felvonó

Hogyan működik a spirituális felvonó? Az olyan mint egy elképesztő mozgólépcső, ahol mindannyian össze vagyunk kapcsolódva olyan módon, hogy mindenki segítheti a másikat a felemelkedésben. Minden személy felső fele a Felső Szinten található, és az alsó fele pedig az alsó szinten.

Ennél fogva mindannyian állandóan kapcsolatban vagyunk a Felső Szinttel, mivel a spirituális Parcufunk felső része (Galgalta ve Eynaim) belép a Felső Szint alsó részébe (AHAP).

Azonban a személy a Felső Szint AHAP-ját sötétségként érzékeli, mivel az jobban adakozó. Az adakozás magasabb foka sötétségnek érződik, mivel mi azt nem akarjuk. Mégis amennyiben a személy felül emelkedik önzőségén, és magát “kicsivé” teszi, azáltal, hogy csak Galgalta ve Eynaim részét használja, csak adakozó edényeit, és arra vágyik, hogy hozzá kapcsolódjon a Felső Szinthez függetlenül attól, hogy mi is történik azon a szinten, akkor eltörli egóját, AHAP-ját, önző vágyát. Ha a személy nem akarja ay egót érezni, mintha az egó nem létezne, akkor képes a Felső Szinthez kapcsolódni, és azzal eggyé válni. Az ő Galgalta ve Eynaim-ja (Keter és Hohma) és a Felső Szint AHAP-ja (Bina, Zeir Anpin és Malhut) együttesen egy Parcufot formáznak a teljes tíz Szfirával (Gadlut de Min Ha Alef).

A Felső Szintnek ugyanakkor meg van ugyanilyen formájú kapcsolata a vele kapcsolatban Felsőbb Szinttel. Ilyen módon mindannyian egységre lépünk, és egy testként működünk. Mindannyian összekapcsolódunk mint egy láncolat, ahol minden láncszem áthalad egy másik láncszemen és a kettő osztozik egy közös részen. Az egyetlen különbség ez és a megszokott láncolat között, hogy nincsenek üres részek egyátalán a lelkek láncolatában – az én felső részem állandóna kapcsolatban van a Felső Szinttel, és alsó részem állandóan kapcsolatban van az alsóbb szinttel. Semmi nincsen bennem ami ne lenne kapcsolatban egyik vagy másik résszel. Én mindig teljesen kapcsolatban vagyok mindenki mással, igazából ez az én teljes esszenciám.

A mi megmenekülésünk abban rejlik, hogy felismerjük ezt a kapcsolatot. Ezért van az, hogy helyzetemtől, állapotomtól függetlenül, függetlenül attól, hogy jól, vagy rosszul érzem-e magamat, nekem állandóan azokhoz az emberekhez kell fordulnom segítségért, akik körülöttem vannak. Ők azok az emberek, akik ugyanarra a célra aspirálnak mint én. Amennyiben egységre lépek velük, képes leszek magamba szívni az összes energiát mellyel rendelkeznek. Minden rendelkezésemre áll amire szükségem van ehhez, mivel kapcsolatban vagyok velük, csak fel kell ébresszem ezt a kapcsolatot.

Amennyiben a személy olyan helyzetben találja magát ahol nem ért meg semmit, vagy érez bármit is, és érdektelen és sötétséget érez, vagy rossz hangulatban van, mindez azt jelenti, hogy nem eléggé aktív. Mindez rajta múlik, mivel minden amire szüksége van már mind elő van készítve számára.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,631 seconds.