Dr. Michael Laitman

A Zohárt egyszerűen nem értjük, ennyi.

Amikor a Zohárt olvassuk két dolgot kell megértenünk:

1)Hogy mi nem értünk semmit!  Ez egy eredmény a Könyvel való ellenkezésünkben. A Zohár megmutatja., hogy a természetünk ellentétes a Kabbalisták természetével. Akik ezt a könyvet írták.

2)Hogy ehhez a könyvhöz, mint egy csodához kell  viszonyulnunk,, ami a korrekciónk forrása, és a korrekció az egyetlen dolog, amit várhatunk tőle

Nem kell a megértést kérned. Mégha úgy tűnik, hogy értem ami a könyvben le van írva, mintha a Partzufimról éa  Sefirotról vagy Mózesről, Ábrahámról és Egyiptomról beszélnénk, vajon a szavak barátságosak vagy sem, a tény az, hogy nem értem őket. A Zohár szavai nem azt jelentik, amit én gondolok, hogy jelentik.

A természetnek két formája van: kapás és adás, és mindkettő ugyanazokkal a szavakkal, szimbólumokkal   és betűkkel van leírva. De hatalmas különbség van abban, ami a két szó mögött van – a kapás szó és at adományozás szó között. Semmi közös nincs bennük.

Szóval haszontalan megprobálni megérteni és értelmezni a Zohár szövegét. Ha az a vágyunk, hogy megértsük, sohasem szabad egy direkt magértésre törekednünk (ami lehetetlen), de egy másik természetre kell szert tennünk.  Kapunk akkor eg Fényt, amelyik újraformál, amelyik befolyásolja és megváltoztatja a természetünket. Akkor, addig a pontig, amikor a  természetünk megváltozik, meg fogjuk érteni, amit a Zohár erről mond Egyszerre minden világos lesz, és a könyv feltárul nekünk.

Ezért úgy kell tekintenünk az olvasást, mint egy csodálatos eszközt,  és hogy a mi megértésbeli hiányosságunk korrekt- ez eleve feltételezhető. Támaszkodnunk kell arra az erőre, ami rejtve  van ebben a könyvben, és ami befolyásolja az olvasót.

Minél inkább meg akarom érteni természetemnek ezt a változását,  ez a könyv annál jobban hat rám. Annak érdekében, hogy megértsük, hogy a szent Zohár könyv miről szól, szert kell tennünk ugyanarra a természetre, mint a Kabbalistáknak, akik a Zohárt írták. Hozzá kell jutnunk ugyanahhoz a formához, amelyikben ők a gondolataikat kifejezik.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.