Dr. Michael Laitman

A kulcs, a megszentelt kaputól magadnak.

Meg kell értenünk, hogy milyen hatalom van elrejtve a Zohár könyvében. Ez a üdvözülés egy eszköze, amit nekünk adtak, az egyetlen eszköz, ami  képes spirituális és materiális forradalmat csinálni a világban. Ha megértjük a fontosságát, akkor a segítségével képesek leszünk megváltoztatni magunkat és a valóságot. Hatni tudunk a sorsunkra, minden  egyénre is és mindenkiére együtt.

Mindez a mi kezeinkben van. Ez a könyv egy speciális kulcs, amit az emberiség kapott, hogy kinyissa az erőknek az a rendszerét, amelyik kormányozza őt. Csak meg kell tanulnunk, hogyan használjuk ezt a kulcsot, hogy kinyissuk a megszentelt kaput, a bejáratot a spirituális rendszerbe. A kulcs kinyitja azt nekünk!

Minden szót a Zohár  könyvében úgy kell érteni, mint ami mindannyiunkban létezik. A szöveg csak a mi belső világunkról szól. Ha olvasom a szöveget: „Engedj mennem a Fáraóhoz”, akkor azt úgy kell képzelnem, hogy a Teremtő, Mózes és Én együtt vagyunk énbennem. Éreznem kell, hogy mit jelent „ oda menni” –milyen vágyat és minőséget fogok megközelíteni, Kit hívnak úgy , hogy a „Fáraó” vagy a „gonosz hajlam”.  És az erő, ami segít ezt nekem megtenni, azt úgy hívják, hogy Teremtő.

Nem vagyok képes arra, hogy közvetlenül odamenjek a Fáraóhoz, mert látom milyen nagy ő, mennyire ő irányít engem Ez csak annyi, hogy kitartsunk a Teremtőben,(vagy a helyes úton, adományozásban, a Tórában,  a Felső Fényben)  Hogy én magam közelebb kerülhessek a baloldali vonalhoz (gonosz, egoista) . És ahelyett, hogy lerombolnám, elkerülhetek a hatalmától, és föléje emelkedhetek.

És akkor átkonvertálom a gonosz erőt jó erőbe, és a jó fog vezérelni engem a gonosz helyett. Ez mind csak a Zohár könyvének tanulmányozásával lehetséges, Minden szó benne néhány tulajdonságomat ábrázolja,  erőt, a kapcsolatot közöttük és a folyamatot, amerre megyek

Ezt mind úgy kell elképzelnem, mint a lelkem egy részét; tanulmányozom az én egyedi belső, spirituális anatómiámat. Az erőfeszítéseim ennek megtételére  oda vonzzák a Felső Fényt , amelyik újraformáz, és közelebb visz a jósághoz.

Szóval, ilyen törekvéssel az észben és a szívben, olvassuk el a Zohár könyvét.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,666 seconds.