Dr. Michael Laitman

Minden lépcsőfok rajtam múlik

Kérdés:

Írva van, hogy a Teremtő kegyelettel kezel minket. Mit jelent mindez?

Válaszom:

Ha a Teremtő nem kezelne minket kegyelettel, akkor soha nem lennénk képesek korrigálni magunkat. Végül is a kezdeti állapotunkban képtelenek vagyunk a jót a gonosztól megkülönböztetni. Ennél fogva mi természetünknél fogva a gonosz felé hajlunk, mivel ez az alapvető tulajdonság melyből teremtve lettünk.

Ha a Felső Irányítás a gonosz oldaláról cselekedne, ugyanazzal az erővel, mint a jó oldaláról, akkor mi mindig a gonoszt választanánk, és ki lennénk tiltva a Felső Világból, mint bármilyen más bűnös. Ebben az esetben soha nem lennénk képesek célunkat elérni.

Ezért van az, hogy egy korrekció, avagy hozzáadás történt Felülről, ahol az én természetes, öröklött tulajdonságaimat nem veszik figyelembe. Ehelyett a Teremtő az, aki megteremtette a gonosz hajlamot, ennél fogva az egyetlen figyelembe vett tényező az, milyen mértékben használom fel az eszközöket, melyeket megkaptam: a csoportot, a tanárt és a könyveket, annak érdekében, hogy akár a legkisebb lépést is megtehessem a korrekció irányában természetem ellenére. Ezért van az írva, hogy a Teremtő minket kegyelettel kezel.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.