Dr. Michael Laitman

Csak együtt leszünk sikeresek

Kérdés:

Amikor azon dolgozunk, hogy egységre lépjünk másokkal, mi a közös, vagy az egyéni egót fedezzük fel?

Válaszom:

Mi mindannyian azért dolgozunk az egység létrehozásán, hogy elérjük közös vágyunkat a Teremtő felfedezésére, mely az adakozás tulajdonsága. Nincsen szétválasztás a személyes egó és a közös egó között. Én függök tőled, te tőlem függesz, és mindenki függ mindenkitől. Amennyiben egy személy lyukat fúr a közös hajón, mindenki elsüllyed.

Ennél fogva az egyén, és a csoport egységre lép egyként (Ehad). Amennyiben mi együtt menetelünk a harcba a cél elérése érdekében, akkor érdekes-e az, hogy ki az egyén, és ki a csoport? Ez olyan mint egy csapat, vagy együtt nyerünk, vagy együtt vesztjük életünket. A társadalom azzal rendelkezik, amivel az egyén, és vica versa. Ennél fogva az “egyén” koncepciója eltűnik és érdektelenné válik függetlenül attól, hogy én járok sikerrel, vagy valaki más. Mindenki sikere vagy kudarca a fontos. A csoport és én magam mind egyet jelent.

Ezt hívjuk kölcsönös garanciának. Az tény az hogy azt mi képetelen vagyunk magunk által elérni, de ez az amit a Korrekció Fénye (Or makif) akar tőlünk. Megkaptuk a feltételt: lépjünk egységre egy emberként egy szívvel. Azonban mi képtelenek vagyunk minderre. Mi felfedezzük képtelenségünket az összeolvadásra, melyet úgy hívunk, mint “Mózes összetört kőtáblái”. Mi megértjük, hogy képtelenek vagyunk erre, mivel ellentétesek vagyunk a Tórával.

Az egység nem az amit én a spiritualitásról elképzeltem. Én azt olyannak képzeltem, amit az egómmal képes vagyok megszerezni. Azonban amikor elérkezünk ide, nem akarjuk már a spiritualitást, mivel az ellenkezik mindazzal aminek én azt elképzeltem. Ez a valós gonosz amit magamon belül felfedek: annak a ténye, hogy én nem akarom az egységet, és képtelen vagyok azt elérni. Ezt hívjuk az “aranyborjúnak”, ahol a Felső Erő egy bórjút hoz létre számomra. Mindez Áron által jön létre, a kedvesség (Heszed) tulajdonsága által, és ez a felfedezés a személyen belül, hatalmas erőfeszítések árán történik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.