Dr. Michael Laitman

Minden feltételünk adott a spirituális áttörés eléréséhez

A legfontosabb dolog az előttünk álló Zohár kongresszus alatt a mi belső munkánk. Rendelkeznünk kell a megfelelő szándékkal, mely képes lesz mindenkinek aki részt vesz a kongresszuson, és a teljes Izrael népének azt az érzést, hogy amennyiben az Izrael (Egyenesen a Teremtőhöz) tulajdonsága, mely minden emberben létezik, és egyenlőre szét van szórva a Klipák között, lépes egységre lépni, akkor az képes a világ korrekcióját elérni.

Mivel ez a lehetőség most megjelenik előttünk, ez annak a jele, hogy nincs szükségünk nagyobb számokra, tömegekre ahhoz, hogy spirituális felfedezéshez jussunk. Mivel megkapjuk azt a lehetőséget, hogy ekkora erőket gyűjtsünk össze Izraelen és a teljes világon belül, ekkora mértékben, ez a jele annak, hogy az egyetlen dolog ami hiányzik számunkra az a mindenki között létrejövő kapcsolat, és nem pedig a még több ember hiánya.

A jelenlegi embermennyiség már elégséges, az egység az ami hiányzik. Amennyiben egységre lépünk, akkor a “gyertya” lánga kap. Azáltal, hogy összekapcsolódunk egy közös szűrőt építünk, és akkor a Fény azt azonnal lángra gyújtja.

Rendelkezésünkre áll az olaj – az élvezet iránti vágy, és a szűrő, a Masach, és a Felső Fény, mely a szűrő felett található. Amikor létrejön a szűrő mely képes a vágyat a Fénnyel összekapcsolni, akkor a mi vágyunk hasonlóvá válik a Fényhez, mivel a szűrő a felülemelkedés, felülmúlás ereje, ahol a személy arra vágyik, hogy egységre lépjen mindenkivel saját önzősége ellenében, mely őt a többiektől elválasztja. És akkor az megtörténik – a kapcsolat létrejön.

A mi teljes munkánk, erőfeszítésünk teljes koncentrációja csak ebben az egy pontban rejlik, a szűrő és a “gyutacs” közötti egység pontjában. Az olaj alul van, a Fény pedig felül, és középen van az a belső pont, ahol egységre kell lépnünk. És akkor a gyertya lángra lobban, és elkezd égni.

A múltban azt gondoltuk, hogy a terjesztési munkánk Izraelben és az egész világon elhozza számunkra a Fényt és felfedezést. De ha megkapjuk a lehetőséget, hogy eg ilyen hatalmas eseményt szervezhessünk, mint a jövő heti kongresszus, akkor az egyetlen dolog ami hiányzik az a mi belső kapcsolatunk. Azonban a kritikus tömeg már létrejött.

Jelenleg együtt kell gondolkozzunk az összes a világ minden részén levő barátainkkal együtt arról, mennyire vágyunk arra, hogy lángra lobbantsuk ezt a kapcsolódási pontot, ezt a “gyertyát”. Minden feltételünk adott ehhez. Meg van a lehetőségünk, és most már minden csak rajtunk múlik. Létezik az olaj számunkra és a Fény is jelen van, körülöttünk van a lelkek gyülekezete, és egy bizonyos fokú kapcsolat.

Nem számít mennyit tudunk, vagy értünk meg. Minden embernek csak a saját vágyát kell hozzáadnia az egység érdekében a Fény és az olaj közé, amekkora mértékben képes erre. Más szóval minden egyes személynek felül kell emelkednie önzőségén, hogy létrehozza a gyutacsot (adakozás) az olaj (önzőség) felett. És akkor mindez megtörténik majd. De mi vagyunk azok, akiknek lére kell hoznia ezt a gyutacsot – a szűrőt és a Visszavert Fényt.

Mindezt lehetetlen egyedül elérni, de együtt könnyű lesz.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 2,834 seconds.