Dr. Michael Laitman

Spirituális születés az egy áttörés az új világba.

Ha spirituálisan meg akarunk születni, sok jó előkészület megtételére kell törekednünk. Ennek eredményeképpen kezdjük feltárni egoizmusunkat( a gonoszt) , mert a sőtétség, amit „kigyónak” hívunk feltámad bennünk..

Lehetetlen egy könyü és békés átmrnrt az új világba. Hasonlóan, a születés a materiális világba egy kritikus és nehéz folyamat. Azt jelenti, hogy „meghalsz” az előző szinten, és csak akkor születsz az új világra. Hasonlóan a kígyó új egoista vágyakat ad nekünk, ezáltal segítve, hogy áttörjünk egy új világba. Tehát a jó és gonosz erők együttműködnek.

Írva van: Én teremtettem az ördögi hajlamot, és a Tórát, a „fűszert”( gyógyítás a korrekcióra) Más szavakkal, a legfőbb komponens a vágyunk, ami teremtés anyaga, és a Tóra csak mint a „fűszer” hat a teremtésünkre.

Amikor kilépünk Egyiptomból, és a Vörös Tenerhez közelítük, először be kell dobnuk magunkat a vízbe  Csak ha először így cselekszünk válik a tenger ketté.  Ez  születés aktusa, de hogya vagyunkj képesek ilyet csinálni? Mi erre csak akkor vagyunk képesek, ha az ördög (az egoizmusunk) minket hajtva feltárja magát, és ezen akción keresztül megszületésre késztet minket.

Beleugrunk a tengerbe, mint például egy személy,  aki egy égő ház 20-ik emeletéről ugrik ki, Az ember egy dolgot tud, amikor ugrik,  neki menekülnie kell a tűzből, ez az egyetlen menedéke Hasonlóan mi mindannyian képesek vagyunk gondolkodni azon, hogyan meneküljünk az ördögtől, és nem számít, mi következik. Ez pontosan az, ahogy születtünk

Ezért értékelnünk kell az egoizmusunkat lényeges és alapvető munkájáért. Enélkül nem érnénk el a végső Célt. Ezért hívjuk ezt „ segítségnek ellened”

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.