Dr. Michael Laitman

Az ördögi hajlam a mi lojális asszisztensünk

Ha az ember a bal oldalon van, és csak azt akarja, hogy megkapja a Hochma Fényét, akkor sötétséget érzékel, mert hiányzik neki a Hassadim Fénye. Ennek kontrasztjaként , ha az ember a jobb oldalon van, teljes mértékben a Hassadim Fényében, akkor nincs vágya a kapásra, és nem törekszik a Hochma Fényére ( a kis állapot)

Hogyan tudjuk összeköti ezt a két ellentétes állapotot, a  Hassidimot és Hochmat? Miután  az ember fel van osztva erre a két felére az újraegyesítés képessége nélkül,  egy harmadik erő közbejövetele szükséges. Ez a harmadik erő a két ellentétes állapot összeütközését okozza, és ezzel egy új akció kezdődhet.

A dolog igazsága abban áll, hogy miden akció egy új születését jelenti a spiritualitásban. Ez egy új állapot, ami nem létezett azelőtt, és mi nem tudjuk, hogyan kezeljük. Valójában lehetetlen kezelni őt, mert minden akció feltárja a Teremtővel való kapcsolatunk hiányosságát, és az ellenkezésünket Vele.

Hogyan lépünk át ezen a szakadékon, és hogyan változtatjuk meg az akadályt korporeálisból spirituálisba,minden egyes fokon?  Ez sok előkészület után lép fel, amikor egy erő lép hozzánk, és felébreszti bennünk a kígyót, ami az ördögi hajlam, ami segít nekünk leküzdeni az akadályt

(Megjegyzés: ez az elv Kitrug HaYareyachtól jön, ami a teremtés negyedik napján történt.)

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,151 seconds.