Dr. Michael Laitman

A legjobb orvosság a léleknek

Kérdés:

Ha egy személy nem tanul Kabbalát, de csak olvassa a Zóhár könyvét, mit szerezhet meg ezáltal?

Válaszom:

A Zóhár a Kabbala bölcseletének központi könyve. Számunkra a Zóhár könyve a „Szulám kommentárral” a leghatékonyabb és legerősebb forrás a lelkünk korrigálására.

AZ összetört lélek mindegyikünkben létezik, és teljesen el van zárva belül. Nem tudjuk, mi az. Valójában egy hatalmas, végtelen vágy (Kli) és minden egyes emberben létezik. Meg kell találnun, fel kell tárunk, és korrigálnunk kell azt. Ebben a lélekben pontosan érezni fogjuk a végtelen valóságot, amit „Teremtőnek” hívunk. Ezzel a lélekkel azonosítom magam, amikor feltárom és érzékelem azt. A végén kiderül, hogy a Teremtő és én egyek leszünk.

Viszont mindezt csak a Felső Fény tudja véghez vinni bennünk. Ez az erő ami bennünk cselekszik, és fejleszti bennünk az érzékelést, amiben egy spirituális rendszerben létezünk, az evilág érzékelésén túl.

Ha egy személy csak a Zóhár könyvét olvassa velünk, az nem elég. Baál HaSzulám négy előszót írt a Zóhár könyvéhez. Nem véletlen, hogy ő úgy írta ezeket, mint előszavak a Zóhár könyvéhez, és nem úgy, mint különálló munkák.

Az „Előszó a Kabbala bölcseletéhez” bevezeti az embert a Kabbala bölcseletébe. Az „Előszó a Zóhár könyvéhez” megmutatja nekünk a helyes hozzáállást a Zóhár könyvéhez ami segít nekünk kinyitni a könyvet. Az „Előszó a Zóhár kommentárhoz” leírja a spirituális világ teljes rendszerét a három vonallal. És végül a „Bevezetés a Zóhár könyvébe” a teremtés általános rendszeréről beszél, beleértve a Teremtés három állapotét, a kutatásról és az alapvető kérdésekről, és a spirituális lépcsőnek fokairól, amin a lélek emelkedik.

Egy személynek nincs másra szüksége ezek után az előszavak és a Zóhár könyve után, mert ezekben a szövegekben minden benne van. Viszont van még egy nagyon különleges előszó, a „Bevezetés a Tíz Szfira tanulmányába”. Viszont amikor az illető a Zóhárt tanulja, meg fogja látni, hogy mi van írvva a ’Tíz Szfira Tanulmányában” és a bevezetést ahhoz. Ugyanazokat a magyarázatokat fogja érezni belül, amit Baál  HaSzulám ír le más cikkekben.

Egy ember érezni fogja ezeket a következtetéseket és tényeket a Zóhár könyvéből, amit ez a tanulmány ad a négy bevezetésében. Ennél fogva kellene lennie egy kurzusnak, ami a Zóhár tanulásáról szól. A személy tanulhatja velünk a Zóhárt, de ugyanakkor ezen a kurzuson is részt kellene vennie. Ennek elégnek kell lennie számára.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.