Dr. Michael Laitman

A Zóhár gyógyító erőt tartalmaz a lélek számára

A Messiás idejében (az emberiség korrekciója), megnövekedik a gonosz, és a kevert többség (Erev Rav) fogja vezetni a szemtelen, bűnös életet. Az Elrejtett Fény fog megjelenni a Mennyből – a Zóhár könyve, a Szent Ari írásaival követve, és az ilyen tanulás gyökerestől tépi ki a gonoszt a szívünkből. Jutalmat kapunk a Felső Fényhez való ragaszkodásunkkal, és a világ minden erényével jutalmazódunk. Ez abból az okból fakad, hogy ez a Fény megjelent.

Tanulásunk lényegeként, a lelkünk megvilágítást és Isteni élénkséget nyer. Az Ari azt mondta, hogy abban az időben a rejtett fel fog tárulni.

Áldások terme, Deuteronómia 208

Ne az aunuch mondja „Kiért vagyok száraz fa, és kihez forduljak a belső szentségért, a Kabbala könyveiben?” Ez azért van, mert az összes igaz egyetértett abban, hogy ma van a gonosz hajlam és hazugság tanácskozása. És bár valaki nem érti mi az, amit olvas, a Szent Zóhár szavai mégis gyógyító erőt adnak a léleknek, és  megközelíthető minden lélek számára. Rabbi Tzvi Hirsh Horovitz  Backshwitzból, Felső vezetés, 5-ös bejegyzés.

A Zóhár könyvének tanulmányozása csodálatos erőt hoz el nekünk. Még akkor is, ha egy személy nem érti amit tanul, fontos a Teremtőnek, és Ő szereti őt, ugyanúgy, ahogy egy gyermek nem érti, hogy miről beszél, de a szülei örülnek a szavainak. Ezért nem panaszkodhatunk, ha nem tudunk vagy nincs bennünk megértés. Pele Yoetz, “Zóhár” fejezet.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.