Dr. Michael Laitman

Az egész világ velem együtt beteg vagy egészséges

Hozzám képest minden másik lélek a korrigált állapotában van. Fel kell ismernem, hogy én vagyok az egyetlen korrigálatlan elem az egész univerzumban. De ha mindenki ki van javítva és csak én nem, ez azt jelenti, hogy csak én vagyok az egyetlen, akinek ki kell javítania magát? Nem, ez nem jelenti ezt, és ennek az az oka, mert a korrekció hiánya bennem van, mert mi mind egy rendszerhez tartozunk.

Ha egy beteg szerve vagyok a testnek, az egész szervezet szenved, mert nem működik a munkám. Például nagyon fontos része vagyok a testnek – mondjuk a vese , ahol az a szerepem, hogy megtisztítsak mindent ami a testben van, de én nem működöm. Akkor az egész szervezet nem tud létezni mert ez a rész benne foglaltatik az összes többiben és muszáj őket kiszolgálni, a részt nyújtani a közös munkához. Enélkül az összes többi rész sem tud helyesen működni.

Ennélfogva mindegy, hogy a teljes test egészséges-e; ez olyan mértékig tesz engem beteggé, amilyen mértékig nem vagyok kijavítva. Fel kell ismernek, hogy én vagyok az egyetlen, aki nincs kijavítva, és az egész testet romba döntöm. Nélkülem az egész teljes lenne és tökéletes.

Ennélfogva az a feladatom, hogy kapcsolódjak mindenkihez és lássam, hogy milyen elesettek miattam. Ezt jelenti a vers, „Minden ember a saját hibái mértékéig ítél meg másokat”. Akkor vágyni fogok rá, hogy korrigáljam magam, és mindenkit megemeljek magammal a végső, korrigált állapot magasságáig.

cst

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,950 seconds.